Simba Sleep x Blue Marlin Ibiza

SIMBA Sleep én het experiment vertelde ik al eerder in mijn eerste blogje, dat jullie vorige week konden lezen. Ik had beloofd om wat meer in detail te treden over het programma én het experiment. Mét plezier!

In een notendop kort even terug opfrissen wat SIMBA Sleep éigenlijk effectief doet. In vergelijking met andere matrassenmerken heeft SIMBA een geschiedenis van 30 jaar in de matrassen wereld. De oprichters van SIMBA hebben allemaal een achtergrond bij succesvolle merken die techniek als basis hadden om de markt te vernieuwen – van interieur bij Made.com tot reizen bij LastMinute.com. Nu brengen zij de wetenschap en techniek van de gehele slaapkamer innoveren. Het meest innovatieve matras is maar het begin. Want er werd tijdens de trip meer voorgesteld. Elk onderdeel van het matras, waaronder de mix van het schuim en de pocketveren is allemaal cruciaal voor de perfecte nachtrust. Dat maakt de hybride matras van SIMBA zo speciaal én vooral zo héérlijk, want mijn nachtrust verliep vlotter als normaal.

We kwamen aan in het Hard Rock hotel waar we na het uitpakken een sportpakje mochten aantrekken. We gingen mediteren, nadat alle tips zijn gegeven hoe we onze kamer kunnen herinrichten op het slaapcomfort te verbeteren. Ook is het belangrijk dat je je rituelen hebt en ergens toch een soort van patroon om zo je slaapritme vaster en vaster te krijgen. Ik slaap nu eenmaal slecht in, maar dat was tijdens de meditatie helemaal anders. Ik was zo full focus aan het luisteren dat ik plots wakker werd. Ik trilde een beetje, want ik was zo weg van de wereld dat het me zo’n boost gaf. Adrenaline. Na de meditatie gingen we lekker yoga doen. Iets minder mijn ding, omdat yoga me niet snel kan rustig krijgen. Lenigheid die nihil is zal er misschien ook mee te maken hebben. Oeps, I did it again.

In de avond gingen we langs Pura Vida. Een restaurant aan een klein strandje in Ibiza met gezonde en eerlijke voeding. Zo leerden we bijvoorbeeld dat banaan, kers, cashewnoten en vooral kiwi stimuleren om sneller in slaap te vallen. Voor mij door mijn allergie aan fruit en noten niet te makkelijk, maar mijn groepsgenoten waren unaniem en beseften dat de voeding écht meer kan inspelen op je rust dan je soms zelf beseft.

De dag nadien gingen we eerst naar het Sleep Lab waar alles wat ik jullie bovenaan deze blog kort vertelde werd uitgelegd. We genoten van een fantastische brunch in het Hard Rock hotel waarna we doorgingen naar de Blue Marlin Beach. Yes, dacht ik, want dat was één van de plekjes die ik graag eens gezien wou hebben. Een dikke maand geleden was het strand nog niet open en toch had ik daar wel wat spijt van. Blue Marlin heeft écht mijn hart gestolen en ook daar heeft SIMBA Sleep flink in geholpen.

Blue Marlin meets SIMBA Sleep

Het SIMBA Sleep Lab analyseerde het gedrag van mensen op stranden in heel Europa en onthult nu een baanbrekende innovatie die komaf maakt met de typische ligstoelproblemen, zoals ze over het strand zeulen, lauwe drankjes, slechte wifi, je bezittingen die onveilig achterblijven en de moeilijkheid om verfrissing te vinden. Say what? Ja heerrrrrlijk dat een bedrijf zelfs daaraan wil denken. Hoe creatief zijn ze wel niet?

Hoe werkt het?

Het ontwerp maakt gebruik van de baanbrekende matrastechnologie van het merk, die via een unieke combinatie van 2500 kegelvormige pocketveren en responsieve lagen traagschuim het ultieme comfort en superieure ondersteuning biedt. Geavanceerd weerbestendig technisch textiel gaat vochtigheid tegen en er zijn ventilatiekanalen aanwezig om de temperatuur te regelen en voor de nodige afkoeling te zorgen. 

Maar er is meer

DE SIMBA BLUE is uitgerust met een van de nieuwste snufjes voor bescherming tegen de zon: de revolutionaire nieuwe Violet Plus-technologie uit de Verenigde Staten om uv-stralen te meten en het gehalte aan vitamine D bij te houden. Door je blootstelling aan zonlicht bij te houden en op je smartphone weer te geven controleert de Violet-app de vitamine D-waarden, waarschuwt hij je voor zonneschade en krijg je herinneringen om zonnebrandcrème te gebruiken op basis van jouw specifieke huidtype. Hoe makkelijk? Dit is zo’n pluspunt en zou steeds meer en meer moeten opkomen. Maar eigenlijk dacht ik dat dit al het neusje van de zalm was, tot ik nog meer te weten kwam over de SIMBA BLUE. Want rond de SIMBA BLUE vind je een telefoonlader op zonne-energie, een wifihotspot, een drankkoeler en een parasolsysteem met sfeervolle ledverlichting dat ’s avonds oplicht in een slaapbevorderende amberkleurige tint. Oké, ik ben verkocht jongens. Genoten én vooral echt deugddoende rust gehad met alles er op en éraan. Een feestje nadien @ Ushuäia was effe wel een leuke meenemer. Top tripje met dank aan het hele team!

Zelf een matras kopen kan makkelijk online via de website van SIMBA, die je via deze link!