Payconiq: shopping is so easy!

Misschien mag ik dat kinderspel niet zeggen, maar betalen wordt makkelijker met de dag. Dat komt door Payconiq – een gloednieuwe app die helemaal klaar is om ons land te veroveren. Of de app mij veroverd heeft, vertel ik je graag in deze blogpost. Ondertussen hebben jullie op Instagram Stories gezien dat ik in mijn eigen dorp druk aan de slag ben gegaan om volledig over te schakelen naar een cashloze portefeuille. En ja, als controlefreak was dat voor mij een hele opgave. Ik was altijd bezig met genoeg cash bij te hebben, met het gedacht van ‘je weet maar nooit’. Om eerlijk te zijn is die controlegerichtheid de laatste weken gewoon weg gegaan omdat ik de mogelijkheden zag door middel van de Payconiq app.

What’s in a name?

Je zit in een winkel en betaalt gewoon met je mobieltje – 100% realtime dus én er zijn geen van die oldskool bancontact kastjes meer nodig in de winkels. Ook wij als klanten die Payconiq gebruiken hebben zelfs geen bankkaart niet meer nodig. Ja, say what? Dat dacht ik ook! Maar het bestaat én het werkt.

Eventjes meer info? Op dit moment doen al 3,1 miljoen Belgen aan online banking, dat is 1,1 miljoen meer dan in 2015. En dat aantal blijft stijgen. Payconiq biedt een toegankelijk en gebruiksvriendelijk systeem om ook in jouw zaak mobiele betalingen te ontvangen. De app werkt snel én je bent makkelijk aangesloten. De app downloaden is een makkie. Je gaat jezelf registreren en je bankrekening koppelen aan je app. Dit gaat met één code, die via een transactie van 1 cent wordt meegezonden zodat het op een veilige manier gebeurt. Je moet weten dat ik écht een bangerik ben op vlak van nieuwigheden als deze. Maar het vertrouwen heb ik deze keer een kans gegeven. Een kans waar ik geen spijt van heb gehad. Ik ben overtuigd jongens!

Je krijgt een transactiecode op je rekening gezet, samen met 1 eurocent. Daarna kan je aan de slag en kan je de mogelijkheden van Payconiq aan de lijve zelf ervaren. Je zoekt bijgevolg een zaak naar keuze op in een lijst met adressen (zaken hebben ook vaak een sticker op de deur of bij de kassa, anders gewoon even vragen vooraleer je begint te shoppen – just to be sure). De app werkt met geolocatie, dus wordt bovenaan de lijst met adressen getoond. Je moet zorgen dat de locatievoorziening dus aanstaat. Je kiest waar je wil gaan shoppen en waar je kan betalen met de app. Eens je effectief in de zaak bent en wil betalen, selecteer je makkelijk de zaak in de app. Je geeft het te betalen bedrag in én je pincode. Bingo!

Je kan je vrienden trouwens ook de app laten downloaden en zonder code een overschrijving doen. Samen op café zitten en zonder cash zitten is geen probleem meer. Dat overschrijven gebeurt meteen én in een mum van tijd. Het-bestaat-écht!

Ik ging in de buurt van mijn hometown Diest aan de slag en ging naar de bakker, de frituur, de supermarkt, de apotheek én naar de wijnhandel voor sublieme wijntjes voor de girlsnight die er zit aan te komen. De betalingen liepen overal even vlot. De handelaars moeten natuurlijk nog wennen aan het systeem, maar voor hen is dit de helft goedkoper als werken met Bancontact. Ik stond te wachten in de frituur en er stonden vijf mensen voor me, waaronder twee mensen zelfs al betaalden met de app. Ik sprak hen aan én ze waren lovend: dit is de uitvinding van het jaar – zonder twijfel. Ik kan per dag tot 150 euro overschrijven. Bij ING en KBC klanten kun je dit verhogen omdat deze banken al volledig gekoppeld zijn aan de app. Maar Payconiq is druk aan de slag om ook met de andere banken een volledige samenwerking te hebben. En yes, ik hoop dat Payconiq de app van het jaar wordt. Voor mij is het dat alleszins al!

Oh ja, een leuk extraatje! Elke 100e klant die betaald in een zaak met Payconiq krijgt 100 euro op zijn rekening gestort. Ook de handelaar krijgt zo maar eens 100 euro. Wie weet wordt het nog wel eens je lucky dagje door te betalen met de app. Ik was helaas nog niet de 100e, maar laat dat vooral een tip zijn voor jullie 😉

De actie loopt nog tot 12 maart dus een reden te meer om vollenbak te gaan shoppen. Daarnaast is het handig om ook eventjes de app te downloaden, zodat jullie kunnen kijken hoe de vork in de steel zit. Geloof me: dit is de toekomst.

Download de app voor Iphone hier!

Dowload de app voor Android hier!