The Body Shop Elixirs of Nature

De perfecte namen, de juiste verpakking én natuurlijk het totaalconcept dat echt klopt. Ik heb het hier over de nieuwe geuren van The Body Shop.

The Body Shop Elixirs of Nature zijn eau de parfums die zich richten naar de natuur. De nieuwe geuren zelf zijn niet snel te vergelijken met andere bekende geuren. Ze willen écht een exclusief product op de markt brengen en dat is volgens mij gelukt. Kiezen tussen de nieuwe geurtjes wordt nog een hele opgave, maar ik heb ze allemaal eens voor jullie getest afgelopen week en mijn ongezouten mening kan je in deze blog vinden.

Het allerleukste aan deze collectie is dat ze met een prachtig verhaal werken. Een verhaal dat voor mij heel inspirerend werkt. The Body Shop is bezig met het milieu en is ook énorm open over de werkwijze. Geen blaasjes, maar effectieve daden die enkel maar voor een betere en vooral gezondere wereld kunnen leiden. Ze zijn druk bezig met hun Enrich Not Exploit campagne waarmee ze 100% non-destructieve technologieën hebben gebruikt om de geuren te kunnen creëren. Maar er is meer!

Door middel van geavanceerde technologie worden de essenties van deze bijzondere gewassen onttrokken, zonder ze hierbij te beschadigen. Daarna leven ze weer net zo wild verder zoals Moeder Natuur het bedoeld heeft. Ik wist niet dat zoiets éffectief kon. The Body Shop heeft me enorm verbaasd met dit soort technologie. Ze willen innoveren op een creatieve manier én met de juiste ingesteldheid. Love it!

De flesjes zijn 50ml, maar voor mij de ideale grootte. Handig ook omdat ik veel reis én omdat ik gewoon altijd een parfum bij me wil hebben die niet al te veel weegt. Vrouwen en handtassen: soms voel je je Popeye wanneer je je bomvolle handtas draagt. Nog enkele dingen die je zeker moet weten over deze lijn?

 • Het zijn super hippe flancons én de opdruk is in koper en valt mooi op. Ik zou de lege flesjes zelfs bewaren en in mijn eigen stekje zetten.
 • Kan de verpakking van gerecycled glas en duurzaam geproduceerd hout tot de biologische Community Trade-suikerriet essentie bij elk facet van deze vooruitstrevende collectie is rekening gehouden met onze planeet.

Maar welke geurtjes zijn nu in the running én wie weet weldra in je handtas? Ik leg hier alles eventjes bondig uit:

 • Nigritella Eau De Parfum: Door zijn luxe en bloemige mix van rode vanille orchidee is deze geur omringt met een weelderige hint van tuberoos en vanille, voor een vurige sensualiteit. Deze voloptueuze, oosterse geur brengt je meteen naar de bergtoppen van de Alpen, waar deze bloem groeit. De geur is gelinkt aan Zwitserland.
  Ik vind deze zelf heel uitgesproken. Ik deed ‘m in de ochtend aan en ’s avonds was de geur haast nog altijd even sterk aanwezig. Met dit flesje doe je zeker en vast een lange tijd. Je moet zelf écht van de geur van orchidee houden, want zelf vind ik deze écht primerend. Deze geur is voor mij ideaal voor het uitgaan. Je moet deze écht niet meesleuren want de geur blijft zoals gezegd heel lang lekker en sterk genoeg ruiken.
 • Bowhanti Eau De Parfum: Met zijn kruidige, houtachtige geur is Bowhanti van de Wacapou boom een rokerige mix van patchouli en wierook voor een mysterieuze verleiding. De geur brengt je gelijk naar de Franse Guinese tropische regenwouden, met haar hete en stomende, goddelijk ontvouwende geuren.
  Deze vind ik persoonlijk het minst, maar dat is puur persoonlijk omdat ik niet van patchouli houd. Ik heb vroeger in een zonnebank gewerkt en daar hadden de geurkaarsjes de geur van patchouli. Ik denk dat ik net iets te veel patchouli heb geroken. Toch moet ik eerlijk bekennen dat deze geur een mooie afwisseling geeft tussen de patchouli en de wierook. De patchouli geur wordt neutraler door de wierook die je effectief goed ruikt in deze parfum.
 • Swietenia Eau De Parfum: Dit bloemige parfum is een overdosis aan luchtigheid en levendigheid, met een frisse citrus geur en een rijke ondertoon van zachte bloemen. Je waant jezelf op slag in de intense vochtigheid van Bangalore, Zuid-India.
  Deze vind ik écht zalig. De combinatie tussen het frisse van de citrus en het bloemige in dit geurtje is voor mij een topcombo die ik afgelopen week enorm veel gedragen heb. Hij bleef lekker lang ruiken en jawel: de complimentjes waren lovend.
 • Widdringtonia Eau De Parfum: Een houtachtige aromatische mix van Clanwilliam cederhout en een warm vleugjes salie en vetiver voor een aardse verfijning. Je waant je rechtstreeks aan de Westkaap van Zuid-Afrika: een frisse wind die door het bos waait, aan de top van het Cedergebergte. Uniek en absoluut edgy, voor de gewaagde vrouw.
  De allercoolste naam vind ik toch wel deze! Ik moest effe oefenen op de spraakwijze maar damn right, I love it. Ik zou dit geurtje sneller kiezen omdat het voor mij een beetje een unisex luchtje is. Mijn lief heb ik ook enkele dagen de parfum laten dragen en jep, ik kon niet stoppen met aan hem te ruiken. Een laat Valentijnscadeautje voor ons beide – big thanks to The Body Shop!
 • Kahaia Eau De Parfum: De hoofdrol in deze geur hebben de witte Kahaia bloemen. Deze worden gecombineerd met een verleidelijk boeket van Arabische jasmijn en vanille voor een zijdezachte touch. Dit is de van bloemen die ’s nachts bloeien, in afwachting van de zonsondergang. Denk aan een verlaten tropisch eiland bij nacht in aanhoudende hitte en stilte. Alleen tijdens de nachtelijke uren verspreidt de Kahaia een hypnotiserende geur van witte bloemen.
  Ik heb lang moeten twijfelen, maar toch vind ik dit één van de beste geurtjes. Subtiel maar toch krachtig genoeg om een soort van eigen geurtje te krijgen. Zo’n geur die mensen niet meteen kunnen thuisbrengen, maar waarbij ze toch vragen: ‘Welke parfum gebruik je?’
  Hierop kreeg ik ook de allerbeste reacties. Ik testte alle geurtjes trouwens ook op enkele vriendinnen. We deden een soort van kleine stemronde waar de Kahaia gelijk op nummer één stond met de Widdringtonia. Toch is het gek om te ruiken dat alle parfums bij iedereen anders ruiken. It’s time for you to test! Je kan de flacons online bestellen of gaan testen in een The Body Shop winkel in jouw buurt. Je kan ze kopen aan 38 euro per stuk. Een overzichtje van de winkels kan je via deze link vinden. Super leuk om verwend te worden door The Body Shop met hun nieuwste gamma. Dankjewel aan het prachtteam om deze geurtjes én enorm coole flesjes te laten schitteren in mijn badkamer. Als ze leeg zijn gebruik ik ze so-wie-so nog als decoratie. Love it!