Open your heart with Rituals

Het leven gaat razendsnel. Ik besef dat mijn leven een soort trein is die alsmaar sneller voorbij raast. Soms weet ik zelfs niet meer wat ik een week geleden heb gedaan. Ik moet dringend stilstaan bij de belangrijkheid van tijd, liefde en vriendschap. Ik moet de tijd nemen om eens langs te gaan bij m’n opa of moeke. Genieten van de kleine dingen die me aan mijn jeugd doen terugdenken. Heerlijk die nostalgie. Girldates is ook een must. Ik deed het vroeger vaak: girlsnights, uitjes naar de film of gewoonweg eens lekker uiteten. Ik genoot daar ook echt van en had een gevoel dat mijn tijd perfect benut was. Dat gevoel mis ik soms in het drukke leven dat ik heb. Ik mag absoluut niet klagen, want ergens leef ik een droomleven. Het besef dat ik dat droomleven heb, heb ik vaak niet. Ik sta te weinig stil bij de belangrijke mensen om me heen, die er alles aan doen het mij zo leuk mogelijk te maken. Echte, oprechte mensen die waardevolle momenten kunnen opleveren. Momenten waar je hartje op modus 100% staat. Het is tijd om het leven even af te remmen en mensen te bedanken: #OPENYOURHEART. 

Ik ben nu al op pad voor kerstcadeautjes. Om de mensen die ik dolgraag heb te plezieren. Ik shop jaarlijks dus (zoals velen onder ons, want ja, de rijen staan tijdens Kerst écht tot buiten) bij Rituals. Daar werd ik meteen aangesproken over de Open Your Heart campagne. Ik kreeg zelfs de vraag waaruit ik sterkte haal. Ik moest zelf eventjes nadenken, want ik sta niet stil bij de dingen die me krachtig doen voelen. Uiteindelijk heb ik het volgende geantwoord: “Volgers die leuke comments geven”. De verkoopster vroeg me “En de mensen uit je omgeving?”, waarop ik écht ben beginnen nadenken. Mijn ouders die dag en nacht voor me klaarstaan. Ik was pas nog op een lange reis naar Miami en IJsland en ik genoot echt van sms’en met mijn ouders, foto’s sturen en elkaar elke keer blij maken met de dingen die we aan het beleven zijn. We stonden stil bij wat we deden en konden het delen met elkaar. Dat gaf me altijd een lach, een goed gevoel, en ja, dus een soort van kracht. Mijn vriend was de afgelopen twee weken bij me op reis en we genoten echt van elkaar. Ik deed een soort van offline modus en heb bewust niets gepost op mijn sociale media, om echt te kunnen stilstaan bij de mooie landschappen van de twee landen, maar vooral van de momenten die ik nooit meer zal beleven én die echt maar eenmalig zijn. Mijn vriend en ik kijken terug naar de trip met een magisch gevoel: liefde, kracht, gevoel en emoties werden allemaal in één cocktailshaker gestoken en doen me nog steeds rillen van ‘excitement’.

 

Open your heart (hier kan je trouwens ook meteen op doorklikken) is de term waar het bij de nieuwe Limited Edition van Rituals allemaal om draait. The Ritual of Anahata is een lijn die perfect is afgestemd op het winterseizoen, gezien de geurnoten van Dennenhout en Palissander. Je ruikt een heus bos met de nodige frisheid wanneer je ze voor ’t eerst ruikt. De ingrediënten zijn best speciaal omdat ze ook écht helpen je hart open te zetten. Palissander is een wereldberoemde boom uit India die bekend staat om haar heerlijke geur en multifunctionele gebruik. Het hout is een van de meest kostbare en meest gebruikte materialen in India en de blaadjes worden gebruikt ter voorkoming van veel problemen: van chronische huidproblemen tot hartkwalen. Ik weet nog dat ik vroeger naar de homeopaat ging en me ook speciale natuurlijke medicatie gaf met Palissander. Daarnaast heb je ook de dennengeur die heel heersend is. Dennengeur zou helpen je krachtig op te stellen. Het laat je op het rechte pad blijven en vult je energielevel meteen aan. Ze zeggen zelfs dat je hernieuwde fysieke en mentale energie krijgt als je onder een dennenboom zit. Deze collectie is geïnspireerd door de eeuwenoude chakrafilosofie uit India, waarbij Anahata staat voor de hartchakra; compassie en vriendelijkheid. Gewoon een beetje lief zijn voor elkaar, lief zijn om daar dan weer kracht uit te halen. Kracht geven is eigenlijk dus ook kracht geven én omgekeerd. Deze lijn is één van mijn favorietjes!

 

De producten zijn heerlijk. Ik ging voor de welgekende doucheschuim, die iedereen wel in een bepaald geurtje heeft. Daarnaast is ook de body cream weer een topper. Ik heb een extreem droge huid, waardoor de crèmes van Rituals echt perfect voor me zijn. Ze zijn elke keer extreem voedend. Ik gebruik ze trouwens ook als ik uitga, of lekker een date heb met m’n vriend. De geur lijkt wel een échte parfum!

 

Conclusie: Open your heart en voel de kracht van kleine dingen. Een campagne om stil bij te staan. Niet simpelweg een cadeaubox kopen, maar nadenken wat die persoon afgelopen jaar heeft gedaan om jou krachtig te doen voelen. Zo was er onlangs mijn beste vriendin die om twee uur ’s nachts klaarwakker me bij haar thuis uitnodigde omdat ik in een dipje zat (ja hoor, die heb ik ook!). Een persoon die midden in de nacht opstaat om te luisteren naar je en je opnieuw te motiveren om te gaan voor wat je echt wil. Dat is écht je hart openen. 

 

Benieuwd naar de producten? De vormgeving is een plaatje, de geur is warm en uitnodigend en het smeren is een feestje voor zowel de zintuigen als de huid. De Heart Opening Shower Foam biedt een mooie pre-party voor de zachte huid die de Spread the Love Body Cream achterlaat. Laat de winter maar komen! Meer info kan je vinden via deze link!