Op stap in Vlaanderen: ontdek Antwerpen!

Na meerdere lockdowns heeft iedereen ons eigen Belgiëlandje opnieuw ontdekt. We gingen met z’n allen wandelen, op bezoek in Doel en zochten vooral natuur en rust. In deze post vind je al enkele van mijn best tips om te genieten van ons land, maar wist je dat er nog zo veel meer te ontdekken valt? Vandaag neem ik je mee naar één van de mooiste steden in Vlaanderen: Antwerpen of ’t stad.

 

Bezoek de stad op een andere manier

Eens gaan shoppen, iets lekker gaan eten en de sfeer opsnuiven in de stad. Zalig toch? Maar als je een echte uitstap wil plannen met familie, vriendinnen of collega’s kan een gidsenwandeling in Antwerpen superfijn zijn. De tijd van enkel klassieke gidswandelingen is al lang voorbij. Met deze wandelingen kan je je echt amuseren. Zo kan je een ‘smikkelsmakkelwandeling’ maken waarbij je smult van traditionele Antwerpse lekkernijen zoals Antwerpse handjes of ‘een bolleke’. Je kan ook een historische fietstocht reserveren waarbij je via rustige wegen de hele stad doorkruist. Wil je graag meer weten over het hippe PAKT? Dan is de gidsentocht door het Groen Kwartier, Zurenborg en Oud Berchem echt iets voor jou.

 

Smullen en proeven

Na je actieve wandeling of één van de andere activiteiten in Antwerpen zoals een boottocht of fietstocht, is het natuurlijk tijd om te smullen! Zo geven we je graag enkele tips mee om heerlijk te eten en drinken in de stad.

 

Ontbijt, koffie of een hapje

  • Caffe Mundi vlakbij de Grote Markt: specialty coffee gebrand in de eigen koffiebranderij, verse pancakes en croissants, gezellig terras en toffe mensen. Do we need to say more?
  • Cafématic aan de Kammenstraat: lekkere broodjes met huisgemaakt granola en een toffe sfeer. Altijd een goed idee!
  • Caffenation in PAKT: Voor de beste koffie van ’t stad (some say) moet je bij Caffénation zijn. Breng ineens een bezoekje aan het hippe PAKT en geniet van deze oase van rust in de bruisende stad.

 

Iets gaan drinken

De hipste pleinen in Antwerpen om iets te gaan drinken? Dat is de Marnixplaats op het hippe Zuid, de Dageraadplaats in Zurgenborg en de Vrijdagmarkt of het Hendrik Conscienceplein in centrum stad. Wil je liever naar een verborgen pareltje? Ga dan naar het Munthof achter de Kloosterstraat.

 

Grotere honger

Voor grotere honger heb je enorm veel keuze in de stad. Enkele van onze tested and true zijn Pasta Hippo Vino, Zao Wang, Otomat, Camimo, Graanmarkt 13 en Native. Ook fine dining opties genoeg in Antwerpen!

 

Last but not least: shopping time

Natuurlijk is Antwerpen ook de ‘Modestad’. Breng dus zeker een bezoekje aan het opnieuw geopende MoMu en spring binnen bij enkele toffe boetiekjes. Zowel in de Kloosterstraat, als in de Nationalestraat, de Wilde Zee, de Kammenstraat en het hippe Zuid vind je pareltjes.

 

Heb jij nog andere leuke tips voor Antwerpen? Laat het me dan weten in de comments!