Sergio Herman kookte voor mij!

Na Oud Sluis, Pure C en The Jane opende topchef Sergio Herman in juni 2016 zijn eerste ‘Frites Atelier Amsterdam’. Een high-end frituur waar je frites ‘op zijn best’ kan eten. De naam doet anders vermoeden maar de eerste atelier ging open in Den Haag aan de Venestraat 7. Andere Triple A locaties zouden snel volgen en op 10 februari 2017 viel na Utrecht en Arnhem de eer te beurt aan Antwerpen met de opening van een Frites Atelier in de Korte Gasthuisstraat.

Sergio Herman, naar wie we toch allemaal wel een beetje opkijken, tovert de frietjes van de frituur om naar haute couture frieten. Sergio experimenteerde vaak voor elk gerechtje dat ze momenteel in het Frites Atelier serveren. Hij proefde allereerst bijzonder veel soorten aardappelen, maar ging ook aan de slag om de ideale bakwijze te kunnen bieden voor zijn frietjes. De friet wordt geserveerd in een luxe bakje, waardoor het meteen toont dat het een klassevol frietje zal zijn.

 

Leuke facts:

  • Het stoofvlees is het lekkerste van de hele wereld. Stoofvlees – friet: Vlaamser kan het toch niet?
  • Geen stoofvlees van? Kies pure frietjes met een saus naar keuze of ga voor de versie met Old Mimolette afgewerkt met truffel. Klassevol, uniek en de perfecte combo dat Frites Atelier Amsterdam voor mij al meteen een eerste ster gaf.
  • De aardappelen zijn afkomstig uit de Zeeuwse klei vormen de basis voor de frietjes van Frites Atelier.
  • Handig voor mensen met een allergie, net zoals mij: de frietjes worden in 100% plantaardige olie gebakken.
  • Je hebt bijzonder veel keuze wat sauzen betreft. Geen sauzen die al maanden in een potje zitten, maar verse saus die extreem veel smaak met zich meebrengt. Ik ben normaal niet zo’n fan van saus, maar de curry is gewoonweg niet te weerstaan. Blijkbaar is de pindasaus ook écht de moeite, maar die kon ik door mijn notenallergie niet proeven. Jammer! Als je wil weten welke smaken er op het menu staan: béarnaise, classic, basilicum, truffel, andalouse, een seizoenspecial en een warme pindasaus naar Indonesisch recept. Klinkt goed, toch?
  • Mijn papa is een paar weken geleden al eens naar Frites Atelier geweest, wanneer ie kwam kijken naar ons nieuw huisje waar we nu wel héél snel in gaan trekken. Papa was verzot op de garnaalkroketjes die ze in het Frites Atelier serveerden. Dagvers, krokant en vooral lekker licht.
  • Er staat een nieuwe hotdog op het menu, met een Mexicaanse toets. Lekker pittig wel, you need to like it hot!

 

Onze Belgische frietjes gebracht door Sergio Herman eens proeven? Plan een bezoekje aan Frites Atelier! Korte Gasthuisstraat 32
2000 Antwerpen is the place to be. Je gaat het je zeker niet beklagen 😉