Lekker in België!

Het is een cliché dat absoluut lijkt te kloppen: we gaan op citytrip naar Londen, Barcelona of Rome, maar we kennen onze eigen mooie steden amper. Tijd om daar verandering in te brengen! Zeker tijdens de Corona periode is er heel wat vraag om wat meer staycation blogposts te doen. Op de vorige blogpost kreeg ik enorm veel reactie, dus here we go again! De mooiste steden van bij ons!

Steden vol cultuur

Het is onmogelijk om alle troeven van de Belgische steden op te sommen, want er valt enorm veel te ontdekken. Van de Brugse Reien tot de Citadel van Dinant en van de Menenpoort in Ieper tot de Genkse steenkoolmijnen: elke stad heeft een eigen karakter en is een bezoekje waard.

Herbeleef de Guldensporenslag in Kortrijk, ga de folkloristische sfeer opsnuiven in Aalst of bezoek Tongeren, de oudste stad van België. Steek zeker ook de taalgrens over en ontdek de gezelligheid van steden als Durbuy, Namen en Bouillon.

En als je denkt dat je plekken als Antwerpen, Gent, Brussel, Brugge of Hasselt al goed kent: think again! In elke stad zijn vast en zeker plekjes die je nog niet hebt gezien en details waar je nog nooit op hebt gelet.

Begroet de kust

Ook de Belgische kuststeden tellen heel wat verborgen plekjes en hebben veel meer te bieden dan de stranden. Dankzij Belgian Coast Greeters leer je de kuststreek door de ogen van een local kennen, en dit volledig gratis! www.dekust.be

Beroepsbelg

Met Beroepsbelg ontdek je Antwerpen, Brussel, Brugge, Gent en Knokke op een thematische wandeltocht door de stad. Tanguy Ottomer, in 2015 verkozen tot de beste toeristische ambassadeur van Vlaanderen, gidst je door de steden en voorziet interessante tekst en uitleg. www.beroepsbelg.be

Speak to you soon guys!