Happy tummy @ Amsterdam

SAMSUNG CSC

Ondertussen zijn we volop bezig met blogs te maken mijn ervaringen doorheen de jaren. Amsterdam is bijvoorbeeld een stad waar ik steeds meer kom door mijn blog. Er passeerden al heel wat adresjes de revue, maar deze keer gaat het voor mij over mijn absoute favorietjes. Favorietjes waar je haast niets fout over kan zeggen, maar die je gewoon wil delen omdat je écht fan bent.

1 – Foodhallen Amsterdam: een supermarkt, maar dan binnen – waar je meteen alle lekkers kan eten en drinken. Ik heb hier héérlijke cocktails gedronken. Te veel denk ik, want op het einde van de avond ging alles opeens heel erg vlot. De sfeer hier zit enorm goed. Hipster Amsterdam is represented hier en ik denk dat dit één van de bekendste Hollandse eetplekjes is hier in de buurt. Zelf ging ik voor de witte wijn, de mojito en natuurlijk een Heineken biertje – ik kon niet anders.Aanrader om een hapje te eten is bijvoorbeeld Le Big Fish. Het is een plek waar je kunt smullen uit de zee. Met elke dag verse vangst aan seafood. Traditionele gerechtjes zonder pretenties, volgens moderne technieken bereid. Je kan dagelijks genieten van de suggesties van de dag, naargelang hoe de visvangst geweest was. Geniet van crispy steamed burgers, taco’s en soep met pit. Ik voelde me een beetje in Jalapeno Loco, maar dan in Nederland. Ik ben een echte viseter en hier kon ik echt wel mijn hartje ophalen. Ga zeker voor steamed burger! Ze houden trouwens véél rekening met mijn allergieën.

 

2 – SNCKBR Amsterdam is ook een top adresje waar de beste lunches worden geserveerd. De laatste dag, net voor ons vertrek, moesten we dringend ons buikje nog vullen en dat deden we met plezier in dit eethuis. Ik had op voorhand al een mailtje gestuurd met alle allergieën omdat ik zag dat het op de kaart er vrij moeilijk uit zag, voor iemand met zo’n XL lijst als mij. Haha! De mensen hebben me meteen geantwoord en verzekerd dat het geen probleem zou zijn om te gaan dineren. Aanraders zijn de Chicken Caeser Salad, de gezonde burger én natuurlijk de groentenspaghetti. We waren hélemaal fan – zeker omdat er perfect staat aangegeven wat veggie is – zelfs het aantal calorieën én de berekening van koolhydraten voor diabetici is aangegeven.

 

3 – Hotel Buiten is een topper om een lekker drankje te verorberen. Het is zo’n plekje waar ik eigenlijk helemaal tot rust kwam. Ik heb zelfs op die moment mijn gsm eventjes uitgezet om te genieten van het moment. Ze hebben lekkere apero’s die ons meteen klaarstoomden voor de avond. Hotel Buiten is een project voor de buurt én voor mensen van buiten. Ze laten klanten op een laagdrempelige manier kennis maken met de natuur rond de Sloterplas – vooral om te genieten van de rust waar zij enorm fier op zijn. Het personeel dat hier werkt is ongelooflijk lief en oprecht. Met één van de serveerster heb ik zelfs een leuke babbel kunnen doen, over haar leven en haar job. Iemand die écht kan genieten van werken. Haar job is haar hobby en omgekeerd.

 

4 – Elke keer in Nederland wil ik natuurlijk ook eventjes binnen in het Hard Rock Café voor een dessertje: de hot fudge brownie met vanillie-ijs en chocoladesaus. Ze houden HIER zelfs enorm veel rekeningen met mijn allergie. Ze maken chocoladesaus zonder chocolade met soja toe te voegen – dat maak je éééécht niet veel mee. Daarom was het toch wel een vermelding waard. Ik heb hier trouwens perfect op de wifi kunnen werken met de Yoga Tab 3 Pro. De tablet is makkelijk in gebruik, start snel op en werkt héél makkelijk. Leuk om ook tijdens je weekend snel op de hoogte gebracht te worden van alles in bloggersland. De tab werkt écht immens snel!

 

5 – Restaurant Canvas stond ook op de planning maar helaas pindakaas was het restaurant ’s avonds fully booked – héél goed voor de uitbaters natuurlijk, maar voor ons net dat tikkeltje minder. Is iemand van jullie hier al eens geweest? Wat vonden jullie ervan? Tips altijd welkom via contact@justyentl.com.