Hartjes voor schoenen en mijn mama

Moederdag: I love it! Maar ik ben pas verhuisd naar hartje Antwerpen en hier vieren ze dus Moederdag in een compleet andere periode. Wanneer kan ik dan best mijn Moederdag blogpostje online zetten? Vandaag! Tussen de twee dagen dat we onze mama’s in de bloemetjes mogen zetten. Ik vind het altijd lastig een passend cadeau te vinden, dus dit jaar hebben we het helemaal omgekeerd aangepakt. Ik ben zelf niet gaan shoppen, maar ook mijn mama heb ik deze keer niet mee de winkelstraten in getrokken. We zijn helemaal online gegaan én hebben de perfecte manier gevonden om het juiste Moederdagcadeau te vinden: hoera voor online shoppen!

Jullie weten ondertussen dat ik een die hard Manfield lover ben, dus besloot ik m’n mama mee te nemen in mijn online zoektocht naar het ideale paar zomerschoenen. Mama heeft me die liefde voor schoenen trouwens meegegeven. Als kind nam ze me mee naar schoenenwinkels waar ik écht overdonderd werd door alle schoenen. Niks was zo leuk als mama haar paar schoenen aan te trekken: zowel als peuter, als tiener. Ik bleef het gewoon leuker vinden om mijn mama haar schoenen te dragen.

We zochten beide een vrij basic paar, dat we allebei konden dragen. Wat handig hé, als je dezelfde maat hebt! We kozen voor zwarte muiltjes die tijdloos, elegant en classy zijn. We houden allebei niet van al te hoge hakken, dus die visie zit ook altijd meteen juist. We vonden muiltjes die zowel in zwart als beige heel mooi waren. Kiezen is verliezen, maar omdat ik écht van zwart hou en mama net iets te weinig zwarte schoenen in haar kast heeft, was de keuze snel gemaakt. Zomerschoenen kiezen vind ik altijd iets moeilijker. Ik krijg vaak de vraag hoe je best je zomerschoenen kiest, omdat de maten kunnen veranderen naarmate de warmte. Je voeten zetten uit door de warmte en dat maakt vaak dat ze te klein worden. Om af te sluiten heel kort mijn tips, die ik gebruik wanneer mijn schoenen dat ‘aiiiii – veel te klein’ – gevoel geven:

  • Zijn je schoenen net een halve maat te klein? Gebruik dan een schoenstretcher, je kunt zelf instellen hoe veel breder je ze wilt.
  • Ook een goede truc: vul twee diepvrieszakjes met water en steek ze in je schoenen. Laat alles een nachtje in de diepvries staan en laat je schoenen de volgende ochtend ontdooien en drogen. Goed voor een half maatje meer.
  • Een derde optie: Dompel je schoenen onder in je bad. Trek ze vervolgens aan -mét dikke kousen- en droog met een warme haardroger. Maak tijdens het drogen grote bewegingen met je voeten, kwestie van het rekken te bevorderen.

Geniet van de zomer én natuurlijk nog meer van je mama!