Staycation @ Hasselt

 

Hotspotting in eigen land is na de hele Corona lockdown écht wel een must. Een nieuw stadsdeel in Hasselt. Hasselt is voor mij nu écht mega kortbij, dus voor mij de ideale plaats om rond te hangen. Ze hebben niet alleen héél lekkere restaurants aan het water (El Fuego, Blend by Rauw etc) maar ook fantastische shoppingplekjes én vooral ook nieuwe appartementen in hartje Hasselt. Ik vertel jullie er graag meer over!

 

Het project bestaat uit maar liefst 400 wooneenheden, van studio’s over appartementen naar penthouses, verdeeld over elf woonblokken. De vier eerste blokken zijn reeds in verkoop en de rest volgt op korte termijn.

De site bevat een 50-tal retail- en horecazaken, waaronder H&M zijn nieuwe flagshipstore van 1.800 vierkante meter over twee verdiepingen, en supermarkt Delhaize waar je met je boot inkopen kan doen omdat die gelegen is aan de lage kade aan het kanaal. Bovendien voorziet Quartier Bleu enkele conceptstores. Het Britste automerk MG opent bijvoorbeeld een pop-up showroom van 200 vierkante meter om het nieuwe model MG ZS EV voor te stellen. TE graaf vind ik!

 

 

 

Mijn drie favorietjes? 

  • Sis Hasselt: een boetiekje gerund door twee gepassioneerde dames. Klassevolle items aan mooie prijzen. Ook unieke merkjes, waarvan ze zelfs merkjes hebben waarvan ze de enigste zijn in België! Héél uniek en een must do.
  • Mio Mio: leuke winkel met een fantastisch view, lieve mensen die er werken en een volledige collectie die tot in de puntjes af is. Ze hebben er bijvoorbeeld de Bestseller brands als Vero Moda, waarmee je altijd kan scoren.
  • Blend by Rauw: voor de vleeseters onder jullie is dit écht een top resto! Zeker en vast een aanrader!

 

Zeker eens een bezoekje brengen aan Quartier Bleu. Ik hoop jullie daar snel te ontmoeten!