Het meisje en de jeansshort

Een denim short is onmisbaar in de zomer. Hij is casual, stoer en óveral mee te combineren. Maar het vinden van de perfecte short is nogal een struggle. Wees eens eerlijk, ook jij hebt vast een aantal shorts in je kast liggen die je nooit (meer) draagt. Of ze nou te kort zijn of gewoon niet goed zitten, er is altijd wel iets mis mee.. Daarom hebben wij de tips om wél de perfecte short te vinden. De volgende keer dat je een short koopt, gaat hij dus nog tijden mee.

Waar moeten we op letten? 

De perfecte short moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Natuurlijk wil je ten eerste niet dat hij te kort is, waardoor je billen onder het broekje uitkomen. Daarnaast geldt voor het shoppen van een shortje: ga voor stretch! Je broekje sluit dan mooi aan, terwijl hij niet knelt. Kies ook voor een mid of high waisted broekje. Dit is namelijk het meest flatterend voor elk figuur.

De maten kunnen nogal verschillen per merk, dus neem verschillende maten mee om te passen. In het pashokje is het tijd om het shortje eens goed te testen. Want pas als hij perfect zit, mag je ermee naar de kassa. Ga eerst eens na of het broekje lekker zit. Zit hij eigenlijk iets te strak of te ruim? On to the next one. Ga ook eens zitten op het bankje of de stoel in het pashokje. Controleer of de bovenkant blijft aansluiten en of de onderkant niet te strak zit.

Ik vind het zelf enorm belangrijk dat het niet te spannend is. Met een jeansshortje kopen neem ik écht wel m’n tijd. Ik vind dat zeer belangrijk om de juiste fitting te hebben. Jullie zijn wel benieuwd naar m’n favoriete shortje van deze zomer?! Wel, ik laat ‘m jullie in sneakpeek zien!

Het is een shortje van bij Ravie Fashion in Hasselt. Een toffe boetiek met betaalbare maar kwalitatieve kleding. Dit shortje is van het merk Rut&Circle. Het merk waar m’n vriendinnetje Jill de Greef ook een Jill ’s Choice collectie voor had. Een tof merkje om zeker en vast te leren kennen, liefst nog voor de zomer start.