Klaar voor de herfst?

Dit is publiciteit |

Vanmorgen keek ik naar buiten en zag ik de bladeren stuk voor stuk van de bomen vallen, ook niet zo gek natuurlijk: het is herfst! Ondanks dat de meeste mensen meer van zomers weer houden (waaronder ikzelf), heeft de herfst ook zo zijn voordelen. Toch is de overgang van fashion kleding van de zomer naar de herfstmode altijd even lastig. Ik hou ervan om mijn zomerse stuks nog eventjes langer te dragen, in de herfst. Maar ik vul nog liever mijn kledingkast aan, met nieuwe items. Geef toe, wie wil dat nu niet?

 

Daarnaast moet je wel ook plaats maken voor je nieuwe items. Er is geen betere manier om ruimte te maken (voor meer items natuurlijk) en om alles wat je aan kleding hebt te bekijken en om dan stukje bij beetje methodisch door je kledingkast te gaan. Doe alles wat in de afgelopen twaalf maanden niet is gedragen of niet meer bij je past weg. Overweeg om deze items online te verkopen of beter nog, aan een goed doel te doneren. Ik geef per twee maanden stuks aan Moeders voor Moeders. Dat doe ik ondertussen al een tijdje. Daarnaast zijn closet sales tegenwoordig hip en trendy. En heb je plaats en extra centjes voor je nieuwe looks!

 

We mogen ons weer lekker in laagjes aankleden, de lange vesten en gebreide truien worden weer uit de kast getrokken en ik heb een enorm zwak voor die typische, warme herfstkleuren. Over mijn herfst-outfits heb ik vandaag een blogpost voor jullie, want ik deel natuurlijk graag mijn persoonlijke tips. En mijn favoriete musthaves horen daar NATUURLIJK bij!

 

Momenteel leef ik in lange blazers, en ik ben echt niet de enige. De oversized mannen-blazer is een grote trend dit najaar en daarom kun je hem ook gerust op de mannenafdeling kopen. Ik draag een lange mannen-blazer ook zeker als jurkje. Dé styling-trend van deze herfst is een opvallende riem over je blazer. Accentueer je meteen die slanke taille mee. By My Jewellery vond ik heerlijke blazers in mannenmodel. Ik koos voor een basic kleur in zwart, maar ook voor een bruine variant. Als je die blazer bekijkt, adem je gewoon de herfst in. Die kleur is 1 en al herfst. Deze kan je niet als jurkje dragen, maar is prachtig met een korte jurk of korte rok eronder. Ik denk dat dit mijn key piece gaat zijn, naast mijn trenchcoat. Ook eentje die altijd blijft terugkomen. 

Wist je trouwens van waar dat die trench coat kwam? De trenchcoat bestaat eigenlijk al heel lang. Het komt uit de Eerste Wereldoorlog en werd vooral gedragen door militairen. De jas werd doorontwikkeld door het Britse leger. Alleen officieren van het leger mochten de jas dragen. De officieren zagen het dragen van deze jas als een manier om hun status aan te geven. Het was niet verplicht de trenchcoat te dragen, maar militairen kozen ervoor de jas te dragen om te laten zien dat ze aanzien hadden. En nu, jaren later, is het een niet weg te denken item. 

 

 

Zacht, voorzichtig of juist bubblegum rozetinten die doorlopen in paars en lila mogen ook worden aangeschaft voor deze winter. Zo koos ik voor een leuk basic shirtje van My Jewellery via de kleding dames link. Lekker in Lila, 1 van mijn favoriete kleurtjes voor zowel zomer, herfst, winter en natuurlijk ook de lente. Dat kan je gewoon het hele jaar lang dragen. Mijn favorietjes kan je via de kleding dames pagina van My Jewellery vinden. 

 

Daarnaast vind ik de high school trend ook leuk. De ruitjes in kostuums, typische schoolrokjes en prints die je doen denken aan Britney Spears in haar schoolpakje. I love it! Deze combineerde ik trouwens met het lila shirt en het geruite rokje.