Denim x Little Fortune

Processed with VSCO with t1 preset

Denim krijgt dit seizoen een update met gerafelde randen voor extra tastbaarheid. Passementen van losse draadjes zijn te vinden op jasjes, jeans en tops, en voegen daarmee interessante details toe aan vrijetijdslooks. Veelvuldige toepassingen verhogen het getextureerde effect op enkele stukken, zoals te zien is op de zomen van zakken en tailles.

I’m blue da be dee

We zien dit jaar opnieuw de lichtere jeans, maar deze keer merken we op dat in de zomercollectie heel wat donkerdere kleuren in de kijker staan. Donkerblauw is één van de hoofdkleuren die deze zomer zal primeren. Ook in jeansbroeken merken we op dat indigo sterk scoort.

Pimp my denim

Leuk ook zijn de denimjasjes die gepimpt worden met bijvoorbeeld Japanse elementen, quotes, franjes en pailletten. Daarnaast zijn de jeansbroeken natuurlijk ook weer heel uitgesproken. De modemagazines zijn het erover eens dat jeansbroeken met wijde pijpen effectief een must zijn. Wij zijn dan weer helemaal pro als het gaat om de boyfriend jeans. De jeansbroek mag al wat losser zitten, zolang je maar afwerkt met een mooie, strakkere top.

Studs, patches, monogrammen, borduursels: je kan het zo gek niet bedenken, maar het mag dus allemaal op je spijkerbroek. Ook custom verfbadjes en distressing is een statement. Zelfs Victoria Beckham ging voor deze zomer aan de slag met verschillende lappen jeans om zo een compleet nieuwe én strakke skinny jeans te bekomen. Je merkt het: jeans is dé musthave en is er deze zomer opnieuw aan alle mogelijke opties. In mijn eigen collectie is er een heuse jeans met heel wat zelfgemaakt patchwork. De foto daarvan kan je bovenaan deze blog vinden. Thanks for all lieve iedereen! Tot snel!