Zalon: klassevolle styling

Eerlijk is eerlijk, shoppen is heerlijk, maar soms vind ik het ook wel eens leuk als iemand anders het voor me doet. Vorige week probeerde ik zalon.be uit, de online personal styling service van Zalando, en guess what, ik denk dat ik nog een keertje ga bestellen. Maar voordat ik jullie over mijn styling vertel, leg ik nog even kort de service uit.

Wie ben je?

Je begint door op zalon.be aan te klikken of je een mannen- of een vrouwenbox wilt ontvangen. Vervolgens word je door een rijtje vragen geloodst waarmee je jouw stylist iets over jezelf en over jouw stijl kan vertellen. Je klikt daar aan welke kleuren goed bij je staan en je kunt er ook eventuele no-go’s zoals in mijn geval dijlaarzen of rokjes met ruitenprint afvinken. Zo weet de stylist dat ze die in ieder geval niet in jouw box hoeft te steken. Na het beantwoorden van de vragen kun je nog een paar foto’s van jezelf uploaden.

Kies een stylist

Eenmaal klaar, kies je een stylist uit die voor jou mag gaan shoppen. Als je wilt heb je de mogelijkheid om met je stylist te bellen, maar dat hoeft niet. Voordat ze de outfit naar je opsturen, kun je hem in je profiel nog goedkeuren en dan is het wachten. Vier dagen duurde dat bij mij en toen was het passen geblazen!

Spannend

Na het openmaken van de doos voelde ik mij bijna schuldig de stukken eruit te nemen, zo lieflijk was alles verpakt. Beide outfits waren van strikken en linten voorzien en er bovenop lag zelfs nog een briefje van de stylist met daarop stijltips zodat ik de outfits fraai met elkaar kon combineren. Topje uit, jurkje aan, hakje eronder, gympje erbij, het passen was echt een feest en dat allemaal in mijn eigen slaapkamer! Mijn lief mocht uiteraard ook even komen keuren.

The verdict

Het oordeel: de outfit bleek een schot in de roos. Mijn stylist had stukken voor mij uitgezocht van labels waar ik nog nooit van had gehoord, maar waarvan ik nu blij ben dat ik ze ken. Zo was de sweater van het Franse merk Harmony een favoriet en heeft vriendlief Jeffrey een geduchte concurrent gekregen in de blouse van The Kooples, waar ik smoorverliefd op ben geworden. Ik was verrast over het gemak: de stukken die ik niet wilde houden legde ik terug in de doos en die kon ik dan weer met een handige plakstrip afsluiten. Box afgegeven bij bpost en klaar!

Film outfits

Liefhebbers van The Great Gatsby, Clueless of Dirty Dancing let op: Zalon stylet ook Hollywood-outfits na. Persoonlijk was ik erg gecharmeerd van de dameslook die hun stylist aan de hand van de film La La Land heeft uitgezocht. Ook leuk als je nog naar inspiratie voor je mannelijke wederhelft op zoek bent.