Cuerpo takes it over

Well hello, meet my new personal coach: Christoph. Samen met zijn topmadam Caroline krijg ik sinds vorige week privé lessen… SPORT. Ja, nu weet ik dat mijn vrienden gaan denken: ‘nee, dit kan niet’, maar toch heb ik eindelijk de stap gezet naar een fitter leven. Om eerlijk te zijn gaf ik vroeger al meteen een briefje af aan m’n LO leerkracht zodat ik bijna het ganse jaar niet moest sporten. Ik kreeg dan telkens de taak om een opstel te schrijven, maar taal was m’n favoriete vak – dus het was voor mij een dubbele win-situatie.

De stap naar een gezonder leven

Maar goed, uiteindelijk heb ik nu toch de stap gezet. Bij Cuerpo Geel had ik meteen een heel aangenaam gevoel. Ik voelde dat ik hier niet tot het uiterste moest gaan, daar ik osteoporose heb. Tijdens de proefles ging Christoph alles nagaan: stabiliteit, houding, cardio, uithouding, buikspieren – maar laat die laatste bij mij echt een fiasco zijn. Buikspieren heb ik niet en ik kan momenteel nog niet geloven dat ik ze ga krijgen. Shame on me, oops!

Cuerpo doet aan functional training: niet teveel poespas, maar to the point én de lessen zijn voor iedereen anders. Ik had gisteren m’n eerste echte les en die 45 minuten zijn voorbijgevlogen. Op een leuke, losse manier aan je conditie werken en aangemoedigd worden zodat je echt bezig bent met je ‘summerbody’ (in mijn geval, haha!)

Maar wat is het nu écht?

Functional training is een training die back to basics gaat : geen ingewikkelde toestellen maar oefeningen voor elk niveau. Bovendien is functional training zeer efficiënt omdat je bewegingen gaat trainen in plaats van één bepaalde spiergroep zoals bij fitness. Hierdoor spreek je tegelijkertijd verschillende spiergroepen aan. Je leert je lichaam opnieuw kennen en je krijgt meer controle over de manier waarop je beweegt. Je wordt soepeler, strakker, energieker en ondervindt minder snel hinder bij inspanningen.

Functional training houdt er rekening mee dat je lichaam het gewoon is om in één geheel te werken. Terwijl je bij klassieke fitness focust op aparte spiergroepen, laat FT je full body-oefeningen doen. Die werken op houding, kracht, uithouding, balans, snelheid, coördinatie, .. Een belangrijk uitgangspunt is de core stability: kracht en stabiliteit in het centrum van je lichaam die je meer controle geven over je manier van bewegen (check zeker Cuerpo.be voor meer!)

Ik hou jullie zeker op de hoogte. Vanaf volgende week ook te volgen via Snapchat @yentlkppns! (Beeld dankzij Armando Diva)