Cocktails and LILLET

Ik vertelde jullie al eerder over LILLET. De zomer zit eraan te komen én dan ben ik natuurlijk op zoek naar lekkere drankjes die ik tijdens een warme zomeravond of een leuk uitje op het strand met mijn vrienden kan serveren. Ik wil altijd uitpakken met leuke cocktails, of gewoon met drankjes die waaraan iedereen nog niet meteen denkt. Maar let wel, ik zeg “nog” niet. LILLET is perfect voor mensen die houden van zoet én bitter. Het drankje dat gemaakt wordt in de Bordeaux streek heeft alles om deze zomer te scoren. Geloof me zeer: het drankje puur is héérlijk, maar er zijn heel wat cocktails mee te maken. Ik ben de afgelopen weken al heel wat aan het experimenteren geweest met het drankje én met succes want ik heb zelf mijn favoriete samenstelling met LILLET kunnen maken. Ik deel niet vaak receptjes op mijn blog, maar énkel en alleen is als ik er echt van overtuigd ben dat het drankje scoort. Het weer in ons land is momenteel nog niet op de rechte weg naar de zomer. Maar goed ja, dan is het aan ons om onszelf al klaar te stomen voor de zomer.

The perfect serve

Wat al een cocktail hit is? Wel, makkelijk! De meest bekende onder de cocktails op basis van Lillet is de Vesper, met dank aan James Bond. In het boek ‘Casino Royal’ (1953) bedenkt en bestelt double-o-seven een ‘Kina Lillet Martini’, die hij zelf omdoopt tot ‘Vesper’. Hoe je James’ zijn drankje wil maken kan volgend receptje je zeker wel helpen. Vul een cocktailshaker met ijs, de Lillet Blanc, Vodka en Gin. Schud het geheel goed en serveer de cocktail in een Martini glas. Wij hebben hem op ijs geserveerd, hierdoor wordt de cocktail na verloop van tijd minder sterk (niet dat hij daar de kans voor krijgt, toch?!)

Making my own cocktails

Hoe ik ben gestart met cocktails maken? Ik moet bekennen dat ik enkele leuke cocktailbars in de buurt ben gaan bezoeken. Deze keer wou ik scoren én jullie verrassen met iets heerlijks! Alle tips heb ik gebundeld met heel wat opzoekwerk en vooral héél wat lege cocktails, want ja, dat proeven hoort er natuurlijk ook bij (knipoog).

Je moet natuurlijk vooraleer je de cocktail begint samen te stellen beginnen van bij het begin. Je checkt altijd de verhouding van het drankje dat de basis moet zijn van je cocktail. In dit geval is dat bij LILLET 85% wijn en 15% likeur en dat met een frisse toets van citrus. LILLET heeft héél wat aan te bieden: je hebt de keuze uit de LILLET Rouge, LILLET Rosé of LILLET Blanc. Ik verkies zowel in wijn als in Vermouth wit. Bij LILLET gaat daar ook mijn voorkeur naar uit, maar dat is natuurlijk puur persoonlijk.

Negroni, baby

De Negroni cocktail is een klassiek Italiaanse recept dat bestaat uit Gin, Campari en zoete Vermouth. Dit drankje is ongekend populair in Amerika. In dat recept heb ik de nodige aanpassingen gedaan om de ‘Just LILLET’ cocktail te bekomen. De cocktail is best wel straf, maar dat kan ik jullie beter even op voorhand meegeven. Maar damn, de cocktail is verslavend lekker – ook al zeg ik het zelf. Het is super makkelijk én snel. Je giet 30 ml gin (naar keuze), 30 ml LILLET Blanc én 20 ml Aperol. Je kiest voor wat munt én basilicum, een scheutje honing én de zeste van een citroen omdat die in cocktails voor mij lekkerder smaakt. Als het bitterder mag, is het ook lekker om de Aperol te veranderen naar de typical Negroni smaak door Campari te gebruiken. Laat het smaken én geniet van de zomer met LILLET!

Lillet belgium op instagram:

https://www.instagram.com/lillet.belgium/

 

Lillet op facebook:

https://www.facebook.com/LilletBelgium/