Getest: Atino Line Laser

Handygirl Yentl Keuppens is back! Ja hoor, ik deel opnieuw tips om je huishoudelijke taakjes makkelijker te maken. Jullie weten ondertussen dat ik een grote fan ben van Bosch. Voor mij één van de betere spelers op vlak van DIY. Dat bewijst ook hun Atino Line Laser. 

Het ideale hulpstuk om wanddecoratie aan de muur op te hangen! Voor mij zijn dat m’n kaders. Ik verzamel echt posters. Ik bestel ze online en ben er écht zo’n fan van. Deze Line Laser is écht makkelijk. Ik moest zelfs de handleiding niet lezen. Alles ging meteen zeer vlot én dat voor niet de meest handige persoon. Oeps, zelfkennis ;-). De Line Laser van Bosch is makkelijk voor het bevestigen, uitlijnen en meten! Je kunt bijvoorbeeld makkelijk je foto’s, schilderen of spiegels ophangen, maar ook haken om je kaders aan te hangen. De Atino heeft een gelpad of pinnen om mee op de muur te bevestigen, afhankelijk van je soort muur. Je kunt ermee verticaal of horizontaal uitlijnen in alle richtingen. Hieronder laat ik jullie zien hoe het werkt. De Atino geeft een rood licht als de lijn niet waterpas is en groen licht als de lijn waterpas is. Ik heb voor de pinnen gekozen omdat we behang hebben en het me veiliger leek om met de pinnetjes te werken. Dat bevestigen ging super vlot en de laser bleef ook zeer goed hangen. 

Door aan het “rad” te draaien kun je de laser horizontaal of verticaal uitlijnen op de muur. Zodra de laser waterpas is veranderd het rode licht in groen licht. Ideaal wanneer je fotolijsten precies op dezelfde hoogte op wilt hangen bijvoorbeeld, net zoals ik onderstaande heb gedaan. 

Je ziet hierboven dat de laserstraal rood is. Die wordt pas groen énkel en alleen als het waterpas is. Hoe makkelijk is dat? Ik vind het zo’n zalige tool. Daarnaast wilde ik de ruimte tussen de kaders die ik had ook hetzelfde hebben. Met de geïntegreerde rolmaat kun je gemakkelijk de ruimtes tussen de lijsten opmeten en dit weer aftekenen wanneer je een nieuwe lijst op gaat hangen. Wanneer de Atino op de muur is bevestigd kun je de rolmaat er zo uittrekken en langs de lijn houden om iets op te meten en af te tekenen. En dan gaat alles héél snel. Ik denk dat ik op een klein uurtje klaar was. 

Zelf eens proberen? Kijk dan snel eens naar deze link. Je gaat er zoveel plezier aan hebben! Dat ga ik je bij deze garanderen 😉

Heel veel liefs schatjes. Fijn weekend!