Verras je vrienden met heerlijke chocolade!

Tijd voor een nieuwe blogpost! Ik sta hier aan het Atomium van Brussel, hartje België. Hét land van de chocolade. De ideale blogpost om te beginnen watertanden.

(Dit is publiciteit)

Een donkere dag met veel regen en een movie night? Haal heerlijke chocolademelk boven! Zit het een beetje tegen of heeft je vriendin liefdesverdriet? Geef wat chocolade samen met een warme knuffel. Chocolade troost en maakt beter. Daarom is een chocolade cadeau ook het perfecte geschenk om te tonen dat je er voor je vrienden bent.

 

Chocolademelk en popcorn

Voor die donkere en regenachtige herfstdagen, wanneer je vrienden een hart onder riem kunnen gebruiken, kan je een movie night met chocolademelk en popcorn organiseren. Het zijn heerlijke en gezellige snacks die je super makkelijk zelf kan maken.

 

Voor je chocolademelk heb je melk, een kaneelstokje en geconcentreerde chocolade nodig zoals de chocolade van Côte d’Or. De truc is om de chocolade op een zacht vuur aan de melk toe te voegen en regelmatig met een garde in de melk te roeren.

 

Voor gekarameliseerde popcorn heb je twee pannen nodig: eentje met olie en maïskorrels om te poffen, en eentje om je suiker te laten karameliseren. Let hier vooral op dat warme suiker enorm heet is, dus doe dit heel voorzichtig en nooit met kinderen in de buurt. Blijf ook bij je pan want de suiker mag niet borrelen. Als je popcorn klaar is, voeg je die toe aan de karamel en klaar is kees!

Marshmallow dip met chocolade

Niet elke dag hoeft movie dag te zijn: op warme herfstdagen kan je ook buiten genieten van lekkere marshmallows aan het vuur. Wat heb je nodig? Neem je favoriete Côte d’Or chocolade erbij en laat ‘m smelten in een vuurvast pannetje, samen met wat melk. Daarboven kan je je marshmallows plaatsen. Na een 2-tal minuutjes in de ovengrill zijn ze gesmolten en is je dip klaar. Neem er wat boterkoekjes bij en enjoy! Als je liever buiten wil genieten van je marshmallows, kun je wat gesmolten chocolade in kopjes klaarmaken, marshmallows op stokjes steken en samen genieten van het warme vuur. Mutsjes op, lekkere glühwein in de hand en een avond vol gezelligheid met vrienden: moet je nog meer hebben?

Opkikkertje voor je vrienden

Als je je vrienden gewoon wil laten weten dat je aan hen denkt, kan je ook een chocolade geschenk opsturen. Denk maar aan een blikken doos met een toffe foto van jullie op of een versierde mok met heerlijke chocolade in. Met chocolade en een kleine attentie zeg je al genoeg: I’ll be there for you.