Aida Prima: Titanic feeling

Geef toe: iedereen kent de tune… en waarschijnlijk ook de film vanbuiten. De Titanic vond ik een prachtig schip en als kind was het voor mij een droom om ooit zelf op zo’n schip te zetten. Liefst met Leonardo, ja. Samen met Aida mocht ik deze week mijn allereerste cruise meemaken. Ik zei meteen wanneer ik het schip zag ‘Verdikke, zo ne schone boot!’, waarna sommige journalisten me meteen duidelijk maakten dat het een schip is. Oeps.

Om eerlijk te zijn was ik écht een beetje nerveus. Hoe gaat alles zijn? Zie ik een beetje de Titanic in dit schip? Of kan het nog beter?!

Mijn hoofd sloeg op hol, maar bij het betreden van de boot wist ik meteen: dit heeft mijn verwachtingen nu al ingelost. Mijn mond viel letterlijk open bij het zien van de grootte van dit schip. Dit schip, de gloednieuwe Aida Prima, is het eerste schip van Aida dat niet in Europa is gemaakt. Het schip werd gemaakt in Japan en heeft de laatste nieuwe technologieën.

Mijn favoriete plekjes aan boord vertel ik in deze blogpost, later deze maand ga ik het zeker over het prachtige schip én natuurlijk over hun backstage hebben. Ze hebben zo’n organisatie, dat het bijna ongelooflijk is om dit voor je ogen te zien gebeuren.

Genieten van het lekkere eten aan boord! Zovéél plekjes om te ontdekken.

Food is top, zeker wanneer je voedselallergieën hebt. Ze hebben sowieso een gluten en lactosevrije corner in hun Markt Restaurant, maar passen zich met gemak aan als je iets wil eten in de themarestaurants. Er zijn dus buffetrestaurants die meestal bij in de formule zitten: Markt Restaurantn Bella Donna en Fuego zijn top. Wat ik zelf ook leuk vind is dat ze een eigen Aida kookschool hebben. Chefs wijden de gasten in en zorgen voor top gerechtjes, die je samen leert maken. Ze hebben ook een heuse Magnum corner waar je een gepersonaliseerde Magnum kunt maken. Heel gek ook is dat er een eigen bierbrouwerij is, waar je zelfs kan eten. Waar ik ook van schrok is van het succes van de ‘Curryworstenkraam’ (say what?!). Deze kraam had telkens een ellenlange wachtrij – om de befaamde Duitse curryworst te kunnen verorberen nadien. De Spray bar voorziet je dan weer champagne van Moët & Chandon in kristallen glazen.

Mijn favorietje is het verfijnde restaurant Rossini, waar we van zo’n zeven gangen konden genieten. Gasten betalen hier een kleine 40 euro extra, omdat dit veel verfijnder is dan de buffetrestaurants.

De spa is ook ongelooflijk mooi én groot. Zo kan je liggen luieren in een bad, met zicht op de zee én op een massagetafel liggen waar het uitzicht fenomenaal is. Daarnaast heb je een casino, theater en zelfs een kapper en een nagelstyliste.

There is more to discover!

In de modern ingerichte hutten en suites wordt service en comfort naar een nog hoger niveau getild. Nieuw voor AIDA zijn de Lanai-hutten, waarbij u beschikt over een zogenaamde ’wintertuin’, een overdekt balkon op het Lanai deck waar u ongeacht het weer heerlijk buiten kunt zitten. Heerlijk! Wij zijn trouwens in Rotterdam vertrokken en hebben gevaren tot Hamburg, dé thuisstad van Aida.

De prijs wordt bepaald op basis van beschikbaarheid in de gekozen categorie kajuiten. Geloof me: er is voor ieder wat wils én je kan met 3300 passagiers op één schip. Love it, écht een super leuke tijd en vooral een must do voor mezelf.