2x Antwerp B&B

Hotspots in ons land: ik stel ze écht te weinig aan jullie voor, terwijl ik supertoffe plekjes ken en ze nog nooit gedeeld heb. Ik probeer meer en meer persoonlijke blogs te schrijven zodat jullie allemaal de ultieme tip kunnen vinden op justyentl.com. Wist je trouwens dat we al bijna twee jaar bestaan met Just Yentl? Kom mee op mijn Belgische ontdekkingstrip!

B&B Interludium

Genieten van het leven is iets dat je effectief élke dag moet doen. Het leven kan soms gekke bochten maken, maar plezier mag je nooit uitsluiten. Vechten voor dingen die je gelukkig maken. Ik hou van reizen en dat maakt het zo leuk om nieuwe plekjes te ontdekken. Bij reizen denken we vaak aan internationale reizen, reizen in of buiten Europa. Toch hou ik er ook van om te gaan voor héérlijke plekjes dichtbij huis. En ja hoor, dat heb ik gevonden bij de heerlijke bed and breakfast van Daisy en Jos in het mooie Nijlen. In een rustige omgeving, waar wandelen en fietsen een must is, ligt hun prachtige accommodatie Interludium. Wij hadden de Alegria kamer, iets waar wij fantastisch blij om waren. Cosy, maar toch netjes én trendy. De combinatie van alle materialen en alle details maken dat deze kamer gewoon klopt. We hadden meteen zo’n thuisgevoel, ook al waren we pas aangekomen rond twaalf. De 3 luxe gastenkamers zijn ingericht met warme gezelligheid en een maximum aan comfort. In rustige kleur-combinaties en met veel daglicht dat binnenvalt langs meerdere ramen per kamer. Wakker worden met dat daglicht en in de heerlijke boxspring is voor mij perfectie. Ook de huiskamer en tuin van de bed and breakfast zijn tot in de puntjes afgewerkt. Daisy vertelde ons vol lof over haar concept en over de plannen die Interludium nog heeft. Je moet er echt mee kunnen leven dat je in iemands huis terecht komt. Niet zoals in een hotel waar je gewoon kan inchecken wanneer je wil, maar best op afspraak zodat de uitbaters een fijne en vooral handige rondleiding kunnen geven. Interludium is best groot én heeft zelfs een lift in een huis: crazy!

Heuvelstraat 72 2560 Nijlen

 

B&B KOTO

Koto Antwerpen is niet zo maar een B&B. Koto staat voor sterk, gedurfd, creatief én vooral ambiance. De ambiance die zorgt voor rust. Dat gevoel krijgen is niet altijd makkelijk. Toch wist zaakvoerdster Tamara haar dromen waar te maken. Het is werkelijk één van de mooiste plekjes die ik dit jaar heb gezien. Een concept om U tegen te zeggen. Ik stond perplex wanneer we afgelopen weekend aankwamen bij Koto. Een enorm lieve Tamara stond ons op te wachten. Ze bracht ons naar onze leuke kamer. Er zijn vier kamers: India, Azië, Afrika én Marokko. Wij logeerden in de prachtige Afrika kamer. Bij het binnekomen kon ik niet stoppen met rondkijken. Alles was hier perfect tot in de puntjes afgewerkt. Netjes, origineel én vooral: het échte thuisgevoel dat je bij een bed & breakfast moet hebben. Ik heb dat niet vaak, dat me meteen thuis voel. Als je logeert in hotels is het vaak nog een ander gevoel, waar alles veel afstandelijker verloopt. Ik kan begrijpen dat sommige mensen die aandacht iets te fel vinden. Tamara is heel spontaan, zo spontaan zelfs dat je uren mee zou kunnen praten. Ik ben iemand sociaal en geniet echt van zulke babbeltjes. Toch weet ik ondertussen dat het voor sommige mensen net iets terughoudender is.

Leuke extra: In de achterbouw met zicht op de tuin en het zwembad, kies je tussen de Afrikaanse Indische garden suite. De Indische garden suite heeft als eyecatcher een prachtige Indische boog die toegang verleent tot de badkamer. Eenmaal je de badkamer binnenkomt, word je verrast door een zalig zengevoel. De inrichting is prachtig met een gouden (glitter!) vloer en romantische badkuip waar je met z’n tweetjes van een deugddoend badje geniet. In deze kamer kom je helemaal tot rust.