Foodie time at Prague

Wanneer ik een reis aan het plannen ben, of tijdens de reis zelf, dan spendeer ik veel tijd aan het zoeken naar de ideale plaats om te eten. Hierdoor ben ik enorm dankbaar met alle beetjes betrouwbare informatie die ik doorkrijg om bij het juiste adresje een reservatie te maken. Want geef toe, iedereen is steeds op zoek naar de leukste adresjes en de beste culinaire ervaringen op elke bestemming die we bezoeken. Tijd is enorm kostbaar wanneer je op vakantie bent en daarom settelen we ons vaak bij de eerste en beste optie. Maar dat doen we best niet. Daarom heb ik in deze blog een overzicht gemaakt van mijn favoriete adresjes in Praag. Van pasta tot pastei, ook in Praag weten ze wat lekker is.

#tastyprague

TRDELNÍK

Trdelník is een gebakje dat zéér populair is onder te toeristen in Tsjechië. Het is een gebakje waarbij deeg rond een stick wordt gedraaid, boven een open vuur gegrild wordt en vervolgens met boter wordt ingesmeerd en nadien in kaneel-suiker en notenmix gerold wordt. Je kan ook andere smaken kiezen zoals bijvoorbeeld Nutella of gesmolten chocolade. Yummie!

PASTA FRESCA

Voor de beste pasta in town moet je bij Pasta Fresca zijn. Wellicht niet meteen de meest originele naam voor een pasta restaurant, maar ze konden geen beter naam kiezen aangezien alle pasta hier écht vers wordt gemaakt. Bij het afdalen van de trap richting het restaurant passeer je langs de open keuken waar een kok alle pasta klaarmaakt. Je merkt dus meteen dat alles vers is, maar ook dat de keuken echt super ordelijk en net is. Echt een aanrader voor de pasta lovers onder ons.

LA MARINA

Wil je dineren in een unieke kader met een van de beste uitzichten van Praag, dan is La Marina echt iets voor jou. Dit restaurant bevindt zich namelijk op een boot dewelke aangemeerd ligt in de Moldau. Vanuit het restaurant heb je zicht op de Karelsbrug, de Praagse Burcht en bekende oever waar ontelbaar veel zwanen het eten van de toeristen komen zoeken. Wat je zeker moet proberen bij La Marina zijn de pizza’s, dit is hun specialiteit.

GIN & TONIC CLUB

Gelegen in de kelder van aftands gebouw zou je niet verwachten dat de Gin & Tonic Club een echte aanrader is. Maar niets is minder waar. Deze bar, en tegelijk ook restaurant, is de eerste gin-tonic bar in Praag en wat voor een. Met een aanbod van meer dan 200 gins waant iedereen die graag een gin-tonic drinkt zich in de zevende hemel. Je kan hier perfect genieten van een heus gin-tonic menu, waarbij elke gang geserveerd wordt met een bijpassende gin.

ANONYMOUS BAR

In een voormalige paardenstal in het centrum van Praag bevindt zich een van de coolste bars die de stad te bieden heeft, de Anonymous bar. Volledig in het thema van V for Vendetta is deze bar toch wel iets unieks. Van de bartenders die gemaskerd rondlopen tot de unieke cocktails die er geserveerd worden, deze bar mag zeker niet ontbreken tijdens jouw citytrip. De cocktails hebben allemaal een speciale benaming met een directe link naar V for Vendetta, zo is er bijvoorbeeld V’s blood, dewelke geserveerd wordt in een bloedzakje V+. Echt cool.

Praag heeft écht mijn hart gestolen! Meer info kan je vinden via deze link!