Tenerife: hotspots to see

Een tijdje geleden ging ik voor mijn verjaardag met Tanja naar Tenerife. Het drama in Zaventem en Maalbeek was twee dagen achter de rug. De twee dagen van angst, verdriet en vooral ongeloof. Eigenlijk had ik die moment weinig reden tot feesten, maar ergens wou ik terrorisme me niets laten afnemen. We mogen ons leven niet beperken door de laffe daden. Wij moeten vechten voor al het moois dat we kunnen doen in ons leven. Dankzij Het Vakantiehuis in Averbode konden we op een absurde snelle service regelen. De dag voordien de reis boeken en de dag nadien meteen al vertrekken: moet kunnen. We trokken naar Playa de Las Americas, een hippe buurt met enorm veel leuke eettentjes. We zijn allebei enorm geschrokken van Tenerife. We wisten niet dat het eiland zoveel moois in de aanbieding had. We zijn er maar drie dagen geweest, maar hebben die drie dagen volgepropt met activiteiten omdat we zo weg waren van het eiland. De drie leukste dingen die je zeker moet doen heb ik in deze blogpost even opgelijst. Wat een zaaaalige trip!

  1. El Teide: De makkelijkste manier om de hoogste berg van Spanje te bedwingen is om met de kabelbaan omhoog te gaan en de laatste 200 meter zelf te wandelen. In de winter is het minder druk, maar kan het extreem hard waaien. Wij hebben het met de auto gedaan omdat we de vulkaan zelf niet wilden instappen, maar eerder wilden gebruiken als achtergrond op de campagnefoto’s van Dexters. Waanzinnig beeld, je waant je écht in een heus paradijs en staat recht in de wolken. Fantastisch gevoel.
    In de winter is het puntje van de Teide meestal bedekt met een laagje sneeuw. En kun je het bijzondere landschap in de sneeuw zien. Het is een mooie contradictie: een vulkaanlandschap in de sneeuw. Hou er wel rekening mee dat niet alle wegen dan open kunnen zijn en sommige wandelpaden glad kunnen zijn.
  2. Wandel door een waar Hollywoodgebied: Het landschap van Los Roques de Garcia is in talloze films gebruikt, waaronder Star Wars en Planet of the Apes. Ook deze oude kraterwand is onderdeel van het Parque Nacional Del Teide. Hier is extreme erosie op de rotsen te zien. De vreemde formaties hebben talloze namen gekregen, zoals de Vinger van God. Of Slapende Engel. En geliefden zijn verstrengeld in een stenen omhelzing. Dit is alles het resultaat van erosie, maar geologen zoeken nog altijd naar een verklaring waarom deze krater is ontstaan. Het kan (logisch) een vulkaanuitbarsting zijn, maar een landverschuiving kan ook. Wandel er in de vroege ochtend of late namiddag door heen (in ruim twee uur) en zie of je zelf aanwijzingen kunt vinden waarom dit landschap zo bizar is.
  3. The Black Beach: Het strand van El Socorro bij Los Realejos ligt fraai in een kom, terwijl het zand zwart is. Dit fijngemalen lava geeft het een geheel eigen sfeer. Je vindt het door de C-280 naar het noorden te volgen en de afslag ‘Mirador de San Pedro’, vanaf dit uitkijkpunt heb je een goed zicht op de omgeving. Vandaar kun je naar beneden lopen naar het strand. Ook komen hier veel surfers vanwege de grote golven.