Sins by Martin’s Patershof

SAMSUNG CSC

Vorige week mochten m’n vriend en ik logeren in het fantastische Martin’s Patershof. Geef toe: je slaapt niet elke avond in een kerk! Ik moet toegeven dat ik bij het binnenkomen énorm onder de indruk was. Ik wist niet goed wat denken, omdat alles van moment één klopte. Het gevoel zat juist, maar ik was vooral nieuwsgierig naar méér.

De zeven deugden van het Martin’s Patershof – want ja, zo kunnen we onze tips deze keer omschrijven, vertellen we graag in deze travelblogpost.

De 7 deugden van het Martin’s Patershof te Mechelen:

 1. Accommodatie
 2. Ligging
 3. Service
 4. Ontbijt/bar
 5. Comfort
 6. Gezelligheid/sfeer
 7. Orde/netheid

We zijn helemaal fan van het complete gegeven. Iets uniek uit eigen land, dat zoveel potentie, creativiteit én eveneens met de perfecte ligging. Maar goed, we beginnen opnieuw bij puntje één.

We bevinden ons in een vrijwel historisch kader, dat modern ingericht is met authentieke elementen. Neem bijvoorbeeld de glas-in-loodramen die meteen opvallen en je het typische ‘kerkgevoel’ geven. Het altaar is omgetoverd tot de ontbijtruimte. Het ontbijt is trouwens énorm gezellig, uitgebreid en zeer vers. Alles wordt in no time aangevuld én je krijgt zelfs een bubbeltje om je dag te starten. Zou dat een zonde zijn?

Het ontbijt heeft trouwens een heerlijke kaasschotel, lekkere sapjes en heerlijke ovenkoeken die nog lekker warm zijn wanneer je ze gaat halen. Daarnaast kan je ook in je kamer genieten van alle luxe dat dit hotel te bieden heeft. Het zijn énorm stijlvolle kamers en suites, die allemaal éven mooi zijn ingericht. Je kan slapen in het klooster, of in het kerkgedeelte. Wij kozen voor dat laatste, wat voor ons de ideale keuze was. De kamer was énorm mooi met booggewelven, die die extra toets gaven om dat kerkgevoel te evenaren.

De ligging vinden we super. We bevinden ons in hartje Mechelen, toch rustig gelegen. Nog meer voordelen?

 • Kleine 10min van de grote markt
 • Vlakbij de Dijle
 • 10 min van kruidtuin
 • 4km van Technopolis
 • 5km van Planckendael

We vonden het énorm leuk dat we meteen een goed gevoel hadden, énorm warm onthaald – lieve mensen aan zowel de receptie alsook de bar. Daarnaast kregen we meteen ook de beste tips om te gaan lunchen, aangevinkt op de kaart van Mechelen, zodat we toch ook een beetje de toerist konden uithangen. Ik was m’n mobiel kwijt, zonder ik het zelf besefte (en ja, dan moet er al veel gebeuren). De receptie is ‘m meteen komen terugbrengen en daarmee staat ook hun eerlijkheid voor mij helemaal bovenaan.

Ga zeker eens langs, want zo’n ervaring in eigen land is een must op jouw bucket list:

http://www.martinshotels.com/nl/hotel/martins-pate…