Iceland: true love

Een tijdje terug mocht ik afzakken naar IJsland samen met Iceland Air. Genoten van elk moment, elk landschap en vooral van de fantastische sfeer deed ik zonder twijfel. Ondertussen kreeg ik zoveel vraag over wat Iceland Air nu al dan niet is.

Het routenetwerk van de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland is opgebouwd rond de hub Keflavik en bereikt met een tussenstop in Reykjavik stedelijke gebieden aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. Vanuit Schiphol wordt Reykjavik het hele jaar door dagelijks aangevlogen én als je geluk hebt krijg je er nog het nieuwe Northern Lights vliegtuig van Iceland Air bij.. althans om af te zakken naar IJsland natuurlijk. Ik had zovéél zenuwen, jongens!

Natuurlijk kun je ook via Brussel vertrekken naar het mooie land, dan doe je er net zoals Amsterdam – IJsland zo’n drie uur over. Ik moet eerlijk toegeven dat ik telkens al bibberend het vliegtuig in stap. Zowel de heen als de terugvlucht verliep vlekkenloos, de bagage was er in no time én de service aan boord is zeer uitstekend. I love it! ALREADY!

De heenvlucht was met het goednieuwe vliegtuig, dat nog maar enkele maanden de lucht in gaat. Er is maar één zo’n vliegtuig, dus iedereen was zo gelukkig dat wij de kans kregen om het spektakel van op de eerste rij mee te maken. Nu denken jullie waarschijnlijk: wélk spektakel?
Tijdens de vlucht kan je genieten van een heuse lichtshow. Je beleeft de Nothern Lights vanuit je vliegtuigzetel aan de hand van Led lampjes: als dat niet de moeite is?!

De Hekla Aurora wordt geïntroduceerd vanwege de stopover service, waarbij een stopover van maximaal zeven dagen in Reykjavik kan worden gemaakt zonder toeslag op het ticket. Nu vliegt de luchtvaartmaatschappij van en naar Brussel op dinsdag, donderdag en zondag op de volgende tijden:

Vertrek Brussel 12:50u – Aankomst Reykjavik 15:15u
Vertrek Reykjavik 07:40u – Aankomst Brussel 11:50u

Maar wat houdt die stopover nu precies in? Inmiddels biedt Icelandair deze service aan vanaf 25 Europese bestemmingen naar 15 Noord-Amerikaanse bestemmingen in de Verenigde Staten en Canada. Je kan dus én IJsland beleven én bijvoorbeeld een weekje shoppen in New York. Het contrast zou hier zoooo groot zijn: het rustige gevoel van IJsland gecombineerd met het drukke stadsleven is een must do in m’n bucketlist.

Die laatste vlucht is bijzonder vroeg opstaan, maar geloof me zeer: zo’n uitje in IJsland is het méér dan waard. De typische activiteiten als de Blue Lagoon, Thingvellir, Geysir en de gouden waterval Gullfoss zijn maar voorbeelden van enkele popluaire hotspots in het land. Wij kozen om niet te toeristisch IJsland te beleven én onze favoriete hotspots komen jullie zeker en vast nog later tegen op de blog.

Let wel op: IJsland in de wintermaanden is sidder en beven, zeker de eerste momenten. Ik slaap al sinds de zomer met m’n elektrisch dekentje aan, dus het was zeker en vast wennen voor mij tijdens de eerste avond.

Meer weten?

http://www.icelandair.com
http://www.icelandair.nl/hekla-aurora/
http://www.icelandair.nl/flights/stopover/