Hi Milano!

Milaan is zoooo leuk. De modestad bij uitstek en zeker tijdens de Fashion Week. Ook de ideale moment voor mij om nieuwe zaakjes te leren kennen, maar ook om m’n favoriete ketens te bezoeken.

Allereerst op ons lijstje stond Kiko Milano. De make-up waar je van moet houden. Mega goedkoop en toch van goeie kwaliteit. Ik gebruik vaak de 24h hydratate cream en de primer om een mat effect aan m’n make-up te geven. Ik hou ook van felle kleurtjes als lipsticks. Anka ging zelfs voor mooi blauwe lippen, maar zij staat dan ook echt eens met alles. Nieuw in het Hamme waren de mini highlighter sticks in twee kleuren. Een heel zachte glittertouch, maar ook een meer warmere, gouden tint.

Qua eetadresje hebben we heerlijke tapas kunnen eten bij The Smoke House. Ik koos voor de bittersweet corn, the ceaser salad and the melanzane. Anka koos voor turbo fries: frieten die bijna hetzelfde zijn als chips, maar dan op een stokje. De bediening ging zo vlot en ik ze hielden enorm veel rekening met m’n voedselallergieen. Een tip: als je naar het buitenland gaat, neem zeker een briefje mee waar je allergieën opstaan – in de taal van het land.

We deden ook de Barbie expositie: Alle Barbies in designerkleding zoals Chanel, Moschino en Versace om te beginnen. Later mochten we een kijkje nemen in de internationale Barbiewereld, want de Barbies daar zien er een pak anders uit.

Leuk wel was dat ook Hollywoodsterren een Barbie hebben gekregen: J.Lo, Grace Kelly en Marilyn Monroe waren top. M’n echte favoriet was Barbie in het kostuum van Elvis. Now she is a real queen!

Samen met Tanja deed ik ook de Moschino winkel, die de dag na de runway meteen de nieuwe kledij al in de Milanese winkelrekken legden. Alles in “smoking” thema: oorbellen met sigaretten, handtassen met lucifers op en jawel een iPhone case in de vorm van een pakje sigaretten.

Last but not least hebben we heerlijk gegeten in Gradio.
We gingen eerst voor een koffietje, omdat we lang gefilmd hebben voor de Duomo in de koude. Eens opgewarmd hadden we zoveel zin in een Italiaanse hap. Ik koos voor de auberginelasagne met extra groentjes. Spicy, maar enorm lekker.
De pizza’s, de lasagne en de steak zagen er trouwens er ook top uit. Probeer zeker de Chardonnay van het huis eens, want die smaak is subliem.