Aruba: hotspots

Een maandje geleden mocht ik eindelijk naar Aruba – één van de mooiste dromen die werkelijkheid werden. Ik probeerde te bedenken wat ik allemaal nog zou kunnen schrijven over het mooie land, tot ik besloot om mijn verhaal in meerdere blogposts te gieten. Puur voor mezelf is het ook héérlijk om achteraf terug te kijken op deze mooie persreis, die voor mij echt een paradijs-reis was. En ja: zo’n paradijs bestaat dus écht.

 

Vandaag vertel ik jullie graag over de fijnste adresjes om lekker te gaan dineren of lunchen. Aruba heeft heerlijke keukens, maar als je een viseter bent – dan zit je in Aruba volledig juist. Mijn favoriete gerecht zijn mosseltjes, die eveneens ook rijkelijk aanwezig waren tijdens de persreis. De lekkerste mosseltjes at ik trouwens – hoe kan het ook anders – bij Taste of Belgium. Natuurlijk bijzonder gek moet je denken, om Belgisch te gaan eten in Aruba. Toch is het voor de toeristen (ze leven trouwens 90% van het toerisme – wat enorm veel is) een meerwaarde om typische Belgische keuken te kunnen proeven. Ik koos natuurlijk voor mosselen met frietjes, maar ook de rest kon de vingers aflikken bij een verse salade of kraakverse wraps – ja hoor, mét de nodige bite.

Daarnaast gingen we ook bijzonder lekker dineren bij Westdeck. Het is voor de mensen niet altijd even makkelijk om rekening te houden met mijn allergieën. Bij Westdeck was het voor de koks effe zoeken om een oplossing te vinden voor iemand met zo’n ellenlange lijst. Met een brede glimlach kwam de kok m’n gerechtje uiteindelijk voor me zitten. Je zag écht dat ie fier was. Het viel me op dat bij Westdeck écht de versheid van de producten het belangrijkst is. Doordat ik m’n lijstje mocht afgeven, mocht ik piepen in de keuken. Ik heb dat dus al-tijd graag gedaan, omdat ik het vreselijk vind om ergens te gaan eten waar je voeten aan de grond blijven plakken door alle vettigheid. Bij Westdeck was de keuken perfect clean! Aanrader!

Ben je meer iemand die houdt van verse vis die recht uit de zee komt? Neem dan zeker eens een kijkje bij Zeerover. Hier zijn het reuzegarnalen én de catch of the day. De vis gooien ze meteen in het frietvet en combineren ze dan met vers geschilde frietjes. Het is hier elke dag een drukte van belang, zeker rond lunchtijd, avondeten en in het weekend. Zeerover staat voor een lokaal visrestaurant, dat in een charmante no-nonsense stijl gerund wordt door een Arubaanse familie. De klandizie loopt uiteen van Arubaanse gezinnen tot Amerikaanse toeristen en Nederlanders die permanent op Aruba wonen.

Meer weten? Surf zeker eens naar volgende link voor meer: website ARUBA