Hotspot: Amare Marbella

Marbella was compleet nieuw voor mij. Marbella stond al langer op mijn to do list én eindelijk was het zover: Jeffrey en ik mochten Marbella onveilig maken. De Spaanse stad staat in teken van zon, feest én toch ook wel de nodige glitter en glamour. Lekker eten kan je zeker in Marbella, net als lekker kuieren langs de mooie stranden of in de super schattige dorpjes. Weetje: Het was ooit een klein vissersdorpje, maar nu is het compleet tegenovergestelde als een van de belangrijkste bestemmingen voor de jetset die van de kust houden.

Wij logeerden in het fantastische Amare hotel. We hadden een geniaal uitzicht dat we denk ik nooit meer zullen vergeten. De moderne kamers zijn ruim en licht en de meeste kamers zijn voorzien van een balkon. Zoals gezegd hadden wij een fenomenaal zicht op zee. Op je kamer heb je de meest gekke gadgets, een exclusieve minibar en roomservice in no time.

 Beach please

Een van de voornaamste attracties van het hotel is de Amàre Club, die uit 3 ruimtes bestaat, waar een combinatie van muziek en amusement aan zee wordt geboden. Op Amàre Beach is er een superleuk restaurantje waar je na heerlijk zonnen aan het strand, mega verse gerechtjes kan eten. De burrata is heerlijk, de pizza met burrata nog beter. De roséwijn is super lekker. Gin-tonic moet je als je fan bent zeker ook proberen. Je moet wel weten dat ze vaak meer gin in je glas gieten als tonic.

More food!

Het restaurant Mare Nostrum serveert internationale gerechten met mediterrane invloeden. Classy hamburgers, verse vis én lekkere kazen staan op het menu. Met allergieën houden ze meteen rekening. Je kan de mensen hier écht vertrouwen. Voor of na het diner moet je passeren langs bar Belvue, de rooftop van het hotel. Het uitzicht is fantastisch!

Wellness

In de eigen spa worden tal van behandelingen aangeboden met producten van Germaine de Capuccini. Ik had een heerlijke Baobab massage die mijn spieren vooral deden ontspannen. Ken je het gevoel dat je blijft denken ‘laat die massage nog maar wat langer dan een uurtje duren’? Ik kreeg die gedachte niet uit mijn hoofd. Zo heerlijk!

City

Onze vierdaagse trip was gevuld door heel wat activiteiten die iedereen via het hotel kan boeken. Je kan daarnaast zelf op uitstap gaan naar bijvoorbeeld Puerto Banus. Hip, trendy, nieuw. De haven is gewoonweg prachtig. Niet te vergelijken met het oude stadsgedeelte. De straatjes, met hun trappen en bloemen als versiering, stralen de typisch Spaanse sfeer uit waar de bars en winkels niet in kunnen ontbreken. Geweldig ook dat je gewoon kan wandelen naast al die sinaasappelbomen. De sinaasappels kan je zelfs plukken, maar dat durfde ik toch niet.

Wij deden beide activiteiten maar ik ben helemaal gevallen voor het oudere stadsgedeelte. Ik hou van de authentieke sfeer. De straatjes zijn trouwens ook helemaal instaproof.

Yoga

Het hotel voorziet ook privé workshops voor yoga. Jeffrey en ik gingen in de ochtend op de pier die aan het hotel ligt samen een yogales volgen. Ik ben niet zo snel rustig te krijgen maar de combinatie tussen helemaal afgezonderd op de pier te zijn, de prachtige omgeving en de ijzersterke yogaleerkracht deden me genieten. Perfecte start van de dag!

DJ masterclass

Samen met DJ Raquel mocht ik aan de slag gaan als DJ en effectief ook spelen voor een vol strand. Ik werd nerveus, maar gelukkig is zo’n masterclass om te leren. Ik schrok ervan hoe moeilijk het eigenlijk wel niet is om als DJ de eerste stapjes te zetten. DJ Raquel deed het perfect. Haar zie ik nog een plekje bemachtigen op het podium van Tomorrowland. De DJ masterclass vond ik een echte aanrader om de dag te breken. Exciting!

Golfen

Marbella is een mecca voor golfers van over de hele wereld want er zijn maar liefst 10 golfbanen in de stad. Het zijn er niet alleen veel, maar ze zijn ook van uitstekende kwaliteit om een balletje onder de zon te slaan. Ik ben nog maar één keer gaan golfen in mijn leven en eerlijk: ik bakte er helemaal niets van. Wij kregen de kans om met de baas van de Gonzalo Golf Academy te golfen. Hij leerde ons de kneepjes van het vak. En ja, mijn golfballen vlogen écht ver weg. Dat was al stiekem een beetje winnen voor mij. Jeffrey ging er helemaal voor en deed het perfect. Een hobby die we allebei graag zouden blijven aanhouden. YAY!

We hebben ook nog beelden over het Amare Beach hotel. Hou ons YouTube kanaal zeker in de gaten want héél snel komt er een nieuwe video online!