Bosrijk: travel tip!

Net voor Kerst gingen Jeffrey en ik naar de Efteling. Ik besloot er een blogpost over te maken die effectief over onze persoonlijke ervaring ging en ik kreeg er zoveel leuke reacties over. We werken heel hard een ietwat meer persoonlijkere variant van Just Yentl. We willen graag een verhaal brengen dat jullie volledig kan meenemen in onze leefwereld. Dat in combinatie met leuke filmpjes en misschien wel wat nieuwe video’s dit jar op ons YouTube kanaal, zal zorgen dat jullie meer en meer te weten komen wie Jeffrey en ik eigenlijk zijn. Met wat houden we ons overdag bezig? Wat zijn onze hobby’s? Wat eten we het liefst? Hoe spenderen we het ideale weekend? Wat vinden we nodig tijdens het reizen? Dit jaar kom je alles te weten!

Ik kreeg de vraag van Rianne wat meer te vertellen over ons weekendje in de Efteling en dan vooral over onze slaapplaats: Bosrijk. Iets waar heel wat mensen nog niet van gehoord hadden. Je kent natuurlijk wel het Efteling hotel met zijn leuke themakamers (waaronder zelfs ééntje van Coca-Cola!), maar ze hebben nu dus ook nog andere compleet thematische slaapplaatsen in de aanbieding die ik écht de moeite waard vind, om er een aparte blog over te maken. Als je zelf een leuk idee of een verdere vraag hebt met betrekking tot blogposts, mogen jullie me altijd contacteren op contact@justyentl.com. Zo kom je meteen bij me terecht!

Bosrijk was een fijne ervaring en vooral een momentje van écht rust. Rondom het zandkasteel van Klaas Vaak geniet je samen met je familie en vrienden van een korte vakantie inclusief onbeperkt toegang tot het Efteling park. Je komt echt in een boshuisje terecht. Bij ons was het ijskoud, dus lekker heerlijk om binnen te stappen in ons huisje waar de verwarming lekker hoog stond. Er zijn heel wat pluspunten aan Bosrijk:

  • Elke avond is er animatie! Omdat Klaas Vaak het hoofdpersonage is, wordt je vergezeld door de Zandkabouters vertelt Klaas Vaak verhalen waar kinderen naar kunnen luisteren voor het slapengaan. Dit vindt plaats op je aankomstdag onder de poort van het Poorthuys.
  • In het Poorthuys tref je alle centrale voorzieningen aan, waaronder een winkeltje en à-la-carterestaurant ‘het Eethuys’ met een bar, speelhoek en terras. Je kan er trouwens zo’n typische boswachtersschotels eten. Yay!
  • Je hebt een leuk, klein overdekt zwembad, waar je na een hele dag in het park lekker kan ontspannen.
  • De huisjes hebben een supernette keuken met effectief alles wat je nodig hebt om een heerlijke maaltijd te bekomen. Je krijgt ook een schoonmaakkit én welkomskit!
  • Een leuke extra! Je krijgt toegang tot het Efteling Park 30 minuten vóór openingstijd. Souvenir express: al je aankopen in het Efteling Park worden naar de receptie gebracht. Makkelijk, toch? Een aanrader van ons is dan vooral eerst om de nieuwste attractie Symbolica uit te proberen. Daar staan momenteel de langste rijen. De attractie is pure magie, dus die moet je zeker eens gedaan hebben. Laat je compleet verrassen, met een stralend en magisch begin van de dag! Wat je precies kan verwachten? In deze overdekte familie-attractie wordt iedereen uitgenodigd om op audiënte te gaan bij koning Pardulfus. Volg Tovernar Pardoes in een ‘Fantasievaarder’-voertuig door geheime gangen en koninklijke vertrekken. Magische objecten, trompe l’œuils en licht- en geluidseffecten scheppen een tocht vol verrassingen.
  • Geen winterpersoon? No worries! Zo’n heerlijke dag vol belevenissen wil je élke dag wel, maar dat kan evenzeer in de lente of de zomer! In de Efteling is er 365 dagen per jaar van alles te beleven. Wanneer de dagen weer korter en kouder worden, verandert de Efteling in een sprookjesachtige, winterse wereld van twinkelende lichtjes, ijspret en knisperende kampvuren. Maak een winterwandeling door het Sprookjesbos én geniet naast de adembenemende attracties ook van de speciale winterattracties.
Geniet van onze foto’s en maak kennis met ons huisje, met maar liefst zes slaapkamers. Klaas Vaak deed z’n werk bijzonder goed, want zowel Jeffrey als ik hebben heerlijk geslapen!