Mysterious destination by Mystery Travel

Eind februari vertelde ik jullie dat Jeffrey en ik opnieuw naar een onbekende bestemming mochten vertrekken. Een trip met ‘Mystery Travel’. Spanning alom, zeker wanneer we slechts 2 dagen voor het vertrek een brief ontvingen waarin onze bestemming bekend werd gemaakt.

Maar goed, om het geheugen even op te frissen: Wij mochten dus op trip met Mystery Travel en zoals de naam reeds verklapt is dit geen alledaags reisbureau. Integendeel, Mystery Travel zorgt voor een onvergetelijke reiservaring waar je ongetwijfeld nog jarenlang over zal napraten. Zo’n twee weken voor ons vertrek begon ons avontuur. We ontvingen toen enkele tips in onze brievenbus waaronder een woordenpuzzel, een lijstje met items die we zeker niet mochten vergeten mee te nemen maar ook enkele foto’s van de bestemming en een teddybeer genaamd Marco Polo.

Als twee bezetenen begonnen Jeffrey en ik met het opzoeken van mogelijke bestemmingen. Zoekopdrachten op online zoekmachines als “archipel met fort” en “witte torens in Europa” waren hierbij geen rariteit. Verschillende dagen hebben urenlang liggen zoeken, maar telkens zonder resultaat. Tot zo’n 2 dagen voor vertrek, want toen mochten we opnieuw een enveloppe van Mystery Travel in de brievenbus ontvangen. En jawel, hierin stond onze bestemming: Dubrovnik, Kroatië – zaaalig!

Kroatië stond al langer op ons verlanglijstje, Jeffrey en ik waren dus laaiend enthousiast toen we te horen kregen dat we naar Dubrovnik zouden vertrekken. We hadden wel al eens van Dubrovnik gehoord, maar wisten er eigenlijk niet zoveel over. Na wat opzoekwerk op het internet wisten we het zeker, dit zou een top-vakantie worden! Dubrovnik, niet voor niets de Parel van de Adriatische zee genoemd, moest en zou ons niet teleurstellen.

Na twee nachten vol ongeduld en nieuwsgierigheid was het zo ver. Zoals onze tips eerder al hadden aangegeven werden we om 08u15 verwacht op de luchthaven. Eenmaal aangekomen konden we ons meteen probleemloos inchecken en ons richting de gate begeven. Vanuit de terminal zagen we al meteen ons vliegtuig, het begon nu wel erg dichtbij te komen.

Via een tussenstop in Zagreb kwamen we uiteindelijk aan op onze bestemming, de gloednieuwe luchthaven van Dubrovnik. Aan de arrivals stond de taxichauffeur van het Hotel More ons op te wachten en jawel hoor, met het typische naambordje. Al stond wel enkel de achternaam van Jeffrey op het papier… Zouden ze hiermee iets willen duidelijk maken? ;-))

De taxi bracht ons naar de oude stad, waar een medewerkster van Hotel More ons stond op te wachten. Zij begeleidde ons naar het midden van de oude stad waar het aparthotel lag. Dit gedeelte van Dubrovnik is veruit het mooiste gedeelte van de stad en een echte aanrader om te verblijven. Bij aankomst aan ons aparthotel viel ons trouwens meteen iets op. We zagen namelijk een grote constructie in het midden van de straat staan, een soort van toegangspoort. Dit bleek achteraf een stuk van het decor van de nieuwste Robin Hood film te zijn, een film met o.a. Jamie Foxx.

Meer over het aparthotel van Hotel More en de verrassingen die Mystery Travel voor ons in petto had vertel ik jullie graag in mijn volgende blogpost – dus stay tuned!