Benidorm: sports tour

SAMSUNG CSC

Een tijdje geleden ging ik naar Benidorm. Say what? Ja klopt! Ik leerde niet alleen de hotspots kennen tijdens die paar dagen, maar eveneens gingen we sportieve kant op. Benidorm is zowel in de winter als in de zomer actief: in de zomer zijn er massa’s toeristen die genieten van de verschillende pubs in de Levante beach. In de wintermaanden staan ook de sporten zeer centraal in Benidorm. Ze bieden een uitgebreid aanbod aan verschillende sporten aan. Mijn favorietjes (die ik écht heb overleefd!) vertel ik jullie maar al te graag.

 

Ik begin graag met de Jeep Tour die we deden met de Nederlandse gids Dennis. Hij woont al jaren in Spanje en vertelt maar al te graag tijdens de jeeptour over zijn favoriete land. We rijden de bergen in, waar we niet alleen heerlijke kruiden tegemoet komen – maar ook passeren we de meest schattige dorpjes. We zagen de zonsondergang op de bergen, waardoor een fantastische felrode lucht opdook. Meer dan een aanrader!

Fietsen met een elektrische fiets: heaven. Zeker als je memorabele landschappen te zien krijgt. Tao Bike is een verzorgde zaak met een fantastische gids. Je kan zelfs enkele rotsen beklimmen en voelt je zo even op een compleet andere wereld.

Golfen is ook één van de sporten die in Benidorm zijn opmars maakt. Dit was één van mijn absolute toppers, ook al vond ik het véél moeilijker dan het leek. Villaitana Golf is een perfect verzorgd terrein: niet alleen met een mooi golfterrein maar ook met een leuk hotel en lekker restaurant. Probeer zeker de pasta’s én de Caeser Salad. Yum!

Snorkelen is ook hip in dit Spaanse plekje. Genieten van de vrijheid onder water. Verwacht géén Nemo-feeling, maar een soort van ‘dagelijkse leven’ in de zee. De pakjes die we aandeden waren trouwens de max – lachen is toegestaan.

Als laatste wil ik toch zeker ook de kayak-rit aanraden. Samen met Freya gingen we als enige in een tweepersoons kayak. Ik had om eerlijk te zijn best wel wat bang, vooral omdat de twee mannen van onze groep al eventjes kopje onder waren geweest. Toch hebben we doorgebeten én onze spieren de nodige training gegeven. We deden een soort van race, waar we een mooie tweede plaats kregen. Ik heb toch eindelijk eens bewezen dat ik een Sporty Spice ben. Toch? Met z’n allen naar Benidorm is dus absoluut géén slechte optie. Zeg dat ik het gezegd op. Enjoy!