Aruba: flamingo time

Flamingo’s zien in real life? Een kans die ik niet aan me voorbij liet gaan! In Aruba kan je flamingo’s zien. De Flamingo Beach is een soort van klein paradijsje, waar je precies in een compleet andere wereld terecht komt. Het leek ook écht een paradijs, alsof ik niet meer op planeet aarde was.

Flamingo beach is het privé strand van het Renaissance hotel op Aruba. Ik hoor je denken… privé strand? No worries! Je hoeft niet in het hotel te logeren om hier een dagje te relaxen. Je kunt een dagpas kopen bij het hotel waarna je met een speedboat naar het eiland gebracht wordt. Je moet natuurlijk wel betalen, maar geloof me zeer: dit is het meer dan waard!

Wij hadden eerst een korte lunch in het mooie Aquarius restaurant van het Renaissance hotel. Super leuk hotel, top service en vooral héél erg lekker eten. Met m’n allergieën was het niet al te makkelijk, maar bij dit restaurant heb ik drie borden naar binnen gespeeld – zonder ook maar enige reactie. Ja hoor, daar werd ik blij van!

Dit eiland bestaat uit mangrove en een tweetal stranden. Deze witte zandstranden liggen aan de zuidwestkant van het eiland, waardoor je redelijk beschut ligt van de noordoostpassaat die op Aruba vrijwel altijd waait. Het westelijke strand is Flamingo Beach, een strand waar prachtige zalm-oranje flamingo’s tussen de gasten doorlopen. Dit levert natuurlijk prachtige vakantiefoto’s op. Flamingo Beach is alleen toegankelijk voor volwassenen, wat natuurlijk vooral te maken heeft met het welzijn van de vogels. Het andere strand is wel toegankelijk voor kinderen. Renaissance Island is exclusief voor gasten van de twee Renaissance hotels in Oranjestad. Je hebt een elektronische kamersleutel nodig om toegang te krijgen tot het bootje dat je gratis van en naar het eiland brengt. Het eiland is alleen overdag bereikbaar. De eerste boot richting Renaissance Island vertrekt rond 9 uur vanaf de Renaissance hotels. Tegen 19 uur ’s avonds is de laatste terugtocht. De boot vaart ongeveer ieder kwartier. Je hoeft dus zelden echt lang te wachten voordat je weg kunt.

Ik heb de flamingo’s kunnen strelen, eten geven én ja ik moest ook effe oppassen want één van de vrouwtjes had me niet zo graag in de buurt. Ik schrok enorm, omdat ze wou bijten – maar gelukkig valt dat niet al te veel voor. Een dikke, vette aanrader! Dream came true…

Meer info: www.aruba.com