My hotel life

Ik vind het zelf bijzonder belangrijk dat wanneer ik ergens lekker ga logeren, ik al recensies heb kunnen checken. Die recensies vind ik online via bijvoorbeeld TripAdvisor als op blogs. Ik vind het vanzelfsprekend dat blogs me kunnen vertellen wat de voordelen zijn, maar ik ben vooral heel benieuwd naar de nadelen. Vroeger als kind ging ik voor ik ergens ging eten, altijd eerst naar het toilet. Niet omdat ik dringend moest, maar vooral om te kijken of het restaurant netjes werkt. Ik merkte op dat ik met Just Yentl heel wat positieve blogs heb geschreven. Ik wil vanaf nu meer objectief zijn: vertellen wat ik leuk vond, maar ook wat ik absoluut een no go vond. Beginnen doen we in dit geval met drie leuke stekjes waar ik lekker heb genoten van een fantastische overnachting. Zaken die de afgelopen vijf jaar zijn bijgebleven en vooral een must do voor jullie zijn.

YUP HOTEL

Ik ga vaak op hotel, maar ik besef soms niet dat het leuk kan zijn om ook eens dichtbij huis op hotel te gaan. Eigenlijk kom je in een soort van habitat waar je de omgeving op je duimpje kent, maar je blijft toch ergens waar je nog niet bent geweest. Dit gebeurde wanneer ik de uitnodiging kreeg om eens te logeren in het YUP hotel in Hasselt. YUP hoort bij de Different Hotelgroep waar ook het Eburon hotel van Tongeren, Terhills hotel van Maasmechelen en Carbon hotel van Genk bij horen. YUP staat voor compact, jeugdig, avontuurlijk en eigenlijk ook voor fashionable en design. Overal in het hotel kan je de leukste quotes terug vinden. In onze kamer vonden we bijvoorbeeld de quote ‘ Wear pastel’ of ‘Avant garde’. Maar als je de naam YUP letterlijk wil ontleden kom je bij Young Urban Professional uit. Zo zie je maar dat over alles is nagedacht!

De kamers zijn enorm betaalbaar, want je hebt al een kamer voor 39 euro. Een compacte kamer die toch de nodige gezelligheid uitstraalt. Je moet echter niet claustrofobisch zijn, want dan is het Yup hotel niet voor jou geschikt. Eigenlijk vind ik de kamer écht perfect voor koppeltjes: je kan cocoonen in het ingesloten bed met een glaasje Le Couchon in de hand. ’s Ochtends staat er een leuk ontbijtje op je te wachten. Niet het meest uitgebreide ontbijt, maar je hebt écht alles wat je ’s ochtends nodig hebt: uitgebreid aanbod aan kazen, charcuterie en verschillende broodsoorten als sandwiches, chocobroodjes en pistolets. Je kan kiezen uit het Kellogg’s aanbod, de verschillende Vitalinea yoghurtjes en het gedroogde fruit. Het ontbijt werd ook aangepast aan mijn allergieën, dus hierover niets anders dan lof.

 

YVES ROCHER HOTEL

Wisten jullie dat het merk Yves Rocher een écht hotel heeft? Ik wist het alleszins niet, maar ik ben stom verbaasd dat het nog niet zo gekend is in ons land. Het hotel heeft vier sterren en is volledig ecologisch. Ik wist niet goed wat ik daarvan moest verwachten. Maar dat het hotel me verbaasd heeft, wordt duidelijk in deze post. Het hotel bestaat sinds 2009 en is enorm in trek bij de genietende mens. De materialen die ze gebruiken zijn duurzaam en kwaliteitsvol. Het hotel bevat een spa, maar ook al gebruik je de wellness niet: je komt terecht in een oase van rust. Het hotel ligt zeer afgelegen, waardoor je meteen al een beetje ‘ van de wereld’ bent.

De wellness zelf is wel écht de moeite. Twee zwembaden met een minimum aan chloor, een hammam waar ik wel twee uur heb ingezeten en een groot assortiment aan behandelingen. Ik koos voor de ‘illumner’ gelaatsbehandeling om m’n huid goed te laten hydrateren en te laten oplichten. Ik was pas terug van Griekenland, dus ik kon wel een deftige gelaatsbehandeling gebruiken. Deze behandeling was op basis van 15 biologische planten. Ik ontspan niet snel, maar deze gelaatsbehandeling in combinatie met de massage met jojoba-olie van het hele lichaam liet me eventjes aan niets anders denken… Heerlijk! Een restaurant met dagverse bioproducten, récht uit de tuin. Makreel, zeekat, carpaccio van komkommer, cheesecake: allemaal éven biologisch. De gerechtjes zijn zo mooi gepresenteerd en ze houden ook rekening met ieders dieetwensen. Check!

 

THE HOTEL

The Hotel Brussels klinkt lekker fancy en dat is het ook. Het voormalige Hilton Hotel is vooral gekend om zijn hoogte van maar liefst 94 meter. Crazy, right?! Het hotel ligt pal in de Louizawijk en voor shoppingliefhebbers als mij is dat echt het walhalla.

Wij kozen voor de deluxe kamer, die niet alleen een fantastisch uitzicht heeft maar ook toegang geeft tot de Panorama lounge waar je echt over héél Brussel kan uitkijken. ‘s Ochtends kan je daar ook in alle rust genieten van een heerlijk ontbijt. Keuze uit verschillende viennoisserie, charcuterie en fruitsoorten. Let wel: het hotel is zeer classy, maar de keuze vond ik vrij beperkt. Wat er aanwezig was, was wel allemaal tot in de kleinste details verzorgd.

In elk hotel waar ik verblijf voor de blog, spring ik op de bedden. I know, gekke gewoonte. De kamers zijn heel modern ingericht, met alle comfort die daarbij hoort. Voor je gaat slapen zeker eens stoppen bij het restaurant van het hotel. In The Restaurant kan je tafelen in stijl. Pierre Balthazar staat hier aan het roer. Hij werkte vroeger voor de Raad van Europa, maar heeft zijn leven compleet omgegooid. Voor The Restaurant ontwikkelde Balthazar een “innovatieve culinaire lijn”, waarbij hij een beroep doet op drie chefs, afkomstig uit Frankrijk, Italië en Thailand. Telkens werken ze met negen seizoensproducten. Ik koos voor de bereiding met ‘ei’ gecombineerd met champignons, hoofdgerecht werd de zeebaars met artisjok en als dessert de paëlla met watermeloen. Afsluiten doe je natuurlijk met een lekker drankje. Cocktail O’ Clock: Cocktails kan je vinden in de bar onderaan. Ze spelen in op ieders voorkeur. Zelf had ik al genoeg gedronken dus koos ik wijselijk voor een zacht wijntje. De sfeer die je hier voelt is heel ongedwongen, met een goeie service. Iedereen staat je meteen met een brede glimlach bij. Extra wensen? Ja, voor mij is wellness altijd een pluspunt wanneer ik kies voor een hotel. De sauna geeft je zicht op een groot deel van Brussel en bracht me helemaal tot rust. Zen modus: on! Maak er een fijne zondag van jongens!