Amsterdam: my hotspots

Naar Amsterdam gaan is voor mij altijd opnieuw wel eventjes genieten. De sfeer die één en al gezelligheid uitstraalt kan je nergens anders zo goed vinden als in de Nederlandse hoofdstad. Ik trok met m’n vriendinnen naar de Modefabriek en we verbleven in het Motel One Hotel, maar toch hadden we de tijd gevonden om enkele winkeltjes te checken die écht wel een bezoekje waard zijn. Naast de winkels zijn er ook leuke restaurant ideetjes die jullie zeker en vast niet mogen missen.

Shoppen natuurlijk!

Allereerst wil ik beginnen met de enorm schattige Hünkemoller winkel. Ik ben onlangs ambassadeur geworden voor het merk en natuurlijk wou ik de allereerste winkel in de Leidsestraat eens een bezoekje brengen. In deze winkel staan alle sexy stuff voorgesteld: kant, vurig rode setjes en natuurlijk zwoele parfum kan je hier meteen vinden. Personeel is trouwens écht top én behulpzaam.

Dineren deden wij in BoCinq. Een restaurantje waar ze speciale gerechten voorstellen: pikante tajine met verschillende vissoorten, zalm afgewerkt met mierikswortel en saffraantagliatelli. Tijdens het aperitief in de geweldige bar, ruikend naar wierrook, kregen we zelfs een zakje popcorn.

More food!

Nog meer food want tijdens de lunch brachten we The Roast Room een bezoekje. Een bar waar de messen uitgesteld staan, je een open keuken hebt én waar het vlees als in een echte slagerij uithangt. Ik heb altijd wel last met m’n rijtje voedselallergieën, maar toch hebben ze me meteen verder kunnen helpen. Bezoek zeker eens een keertje de toiletten, want origineler dan dit is écht moeilijk te vinden denk ik.

In de Leidsestraat vonden we ook een hip popcornwinkeltje. Fol is de naam en heeft de hipste smaken van popcorn in aanbieding. Dagvers én voor je ze koopt mag je ze zelf proeven. Aanradertje! Geniet van jullie tijd in Amsterdam. Hopelijk hebben mijn tips jullie een stapje dichterbij gebracht. Maar héy, Amsterdam rocks. Amuseren ga je jezelf sowieso!