Corendon meets Cos

Mijn reis naar het Griekse eiland Kos zit er helaas weer op, maar ik ben blij dat ik kan terugblikken op een alweer geslaagde reis dankzij Corendon. Het was een prachtige reis die ik graag met jullie wil delen.

Just Yentl as tour guide

Eind april was het zover, voor mij was het mijn tweede keer, maar voor Jeffrey was het zijn eerste keer in Kos, het was zelfs zijn eerste keer in Griekenland. Voor mij was dit de uitgesproken kans om hem te gidsen op de mooie eiland. Hoewel mijn vorige reis naar Kos in 2015 was, wist ik er nog maar al te goed reilen en zeilen.

First things first

We vertrokken op een donderdagnamiddag. Onze vlucht was pas om 16u en ik moet zeggen dat dit een zalig tijdstip is om te vertrekken. Er is namelijk niet veel verkeer op de baan en de luchthaven ligt er heel rustig bij. In de voormiddag heb je dus voldoende tijd om de laatste spullen te pakken of de perfecte outfit te zoeken (vooral dat laatste dus).

Na een vlucht van ongeveer 3,5u en 1 uur tijdsverschil (want in Griekenland is het 1 uur later dan in België) landden we bij zonsondergang op de luchthaven van Kos. Bij aankomst stond een Nederlandstalige medewerkster van Corendon ons op te wachten om ons naar de bus te begeleiden. De bus brengt alle Corendon reizigers naar de verschillende hotels wat erg handig is want hierdoor bespaar je een taxi-rit én kan je relaxt aan de vakantie beginnen.

Na drie kwartier rijden met de bus kwamen we aan bij onze bestemming, namelijk het Dimitra Beach Resort.

White, everything is white

Een van de eerste dingen wat ons opviel bij aankomst in Dimitra Beach Resort was dat alles in het wit was. Je zou kunnen zeggen dat wit de rode draad in het resort was ;-).

Na rondvraag bij enkele medewerkers bleek dat wit de favouriete kleur is van één van de eigenaars wat meteen veel verklaart. Nu, wanneer ik aan Griekenland denk of althans de stijl van de huizen, dan komt de kleur wit meteen in mij op. Denk maar aan die reclame-spotjes van Oïkos van Danone. Maar goed, dit volledig terzijde. Over naar de orde van de dag.

Cut the crap, give me the facts

Het Dimitra Beach Resort is een prachtig hotel dat aan de Egeïsche zee grenst. Het is super modern aangezien het pas in 2017 haar laatste renovatie onderging. Het hotel heeft 3 zwembaden en daarenboven een privéstrand waar je ongestoord kan genieten met enkel de muziek van de zee op de achtergrond.

Food & drinks

In dit resort kan je onmogelijk op jouw honger blijven zitten aangezien het hotel een zeer ruime buffet aanbiedt en daarnaast nog eens 3 restaurants heeft waar je à la carte kan lunchen of dineren. Zo is er het typisch Griekse restaurant, het Italiaanse restaurant en het hoofdrestaurant waar zich ook het buffet bevindt. Om de dorst te lessen voorziet Dimitra Beach in 4 bars en 2 lounges, waaronder de prachtige ‘White Lounge’.

Accommo-what?

De accommodatie zelf is zeer comfortabel en elegant. Het hotel heeft in totaal 256 kamers waaronder hotelkamers, bungalows en suites. En guess what… allen met zich op zee en een terras of balkon! Alle kamers zijn verder voorzien van een eigen badkamer, air conditioning, satelliet tv, mini-koelkast, kluisje, haardroger, koffie/thee-apparaat en WiFi, heel goede WiFi.

See it for yourself

Aangezien beelden soms meer zeggen dan woorden hebben wij voor jullie een video gemaakt rond het Dimitra Beach Resort zodat jullie met jullie eigen ogen kunnen zien hoe prachtig dit hotel is. Check it out en ga naar ons YouTube kanaal. Vertel zeker in de comments wat je van de video én blog vond!