Timberland boat look

Timberland schoenen kent iedereen wel. Ik vind ze vaak stoerder ogen, maar wist niet dat ze bootschoentjes hadden. Ik was op zoek naar een tof donkerblauw paar, maar vond haast nergens de perfecte bootschoen. Ik heb héél smalle voeten en dan moet maatje 36 toch wel net goed zitten. Dankjewel Timberland, want dankzij jullie héb ik eeeeeindelijk (na 10 jaar) mijn allereerste bootschoenen.

Het merk

Jullie kennen het merk ongetwijfels al langer maar toch is het leuk om te weten hoe het bedrijf effectief is gestart. The Timberland Company ontstond in 1978 uit de Amerikaanse Abington Shoe Company, dat in 1952 was opgericht door Nathan Swartz. Het bedrijf verkoopt onder leiding van kleinzoon Jeffrey Swartz zijn Timberland schoenen wereldwijd via onafhankelijke winkeliers, warenhuizen en atletische speciaalzaken. Het staat vooral bekend om zijn waterdichte lichtbruine lederen schoen de “Yellow Boot”, de unieke fabricagetechniek van outdoor boots en de inzet voor een beter milieu. Die vind ik voor mezelf net iets te stoer en te groot ogen. De bootschoentjes zijn échter wel perfect.

Er is dus meer

De collectie Timberland damesschoenen bestaat uit stoere sneakers en veterschoenen. De modellen hebben een vrouwelijke uitstraling door de subtiele details als een lage hak en het kleurgebruik.  Het kleurgebruik is door de jaren heen ook enorm veranderd. Ik heb meer voor een basic donkerblauwe kleur gekozen maar er is meer. De neutrale kleuren als zwart, grijs en blauw worden veel toegepast waardoor de schoenen gemakkelijk te combineren zijn met elke outfit. Ook zien we opvallende kleuren zoals groen en rood, die ook een stoer uiterlijk hebben. Love it!

Duurzaam

De Timberland schoenen worden vervaardigd van hoogwaardige duurzame materialen, goed voor het milieu en voor je voeten natuurlijk. De schoenen van het succesvolle schoenenmerk kunnen het hele jaar door worden gedragen en zijn tegen alle weersomstandigheden bestand. Altijd leuk meegenomen!

Wat denk je van mijn bootschoenen? Ik heb ze gecombineerd met een glittertrui in zwart én een leuke felle joggingbroek zodat de bootschoentjes de outfit klassevol maken. Damn right, zo fan!