Festivaltrip part 1

Jeffrey en ik gaan op festivaltrip doorheen Europa. Ik was ziek deze week dus we hebben het eerste deel van de trip gemist. Bye Balaton, maar oké first things first: gezondheid moest beteren. Onze collega’s die wél op Balaton zaten hebben me de leukste beelden bezorgd en om eerlijk te zijn was ik zoooo jaloers. Balaton Sound stond hoog op m’n to do list, al enkele jaren zelfs. Waarom Balaton Sound me zo aanspreekt? Dat vertel ik jullie in m’n eerste festivalverslagje. Niet live vanop de weide, maar meer een persoonlijk gevoel waardoor Balaton Sound volgend jaar opnieuw mét een Interrail festivaltrip zal moeten doorgaan.

  1. Het Balatonmeer is je grootste vriend wanneer je ’s ochtends ontwaakt en allesbehalve fris bent. De ideale plaats om lekker te chillen na een eerste nacht. De locals noemen het ook wel de “Hongaarse Zee”, vanwege de enorme afmetingen: 79 km x 15 km. Crazy! Lekker in de ochtend, maar tijdens lunch een pic-nic aan meer moét ook machtig zijn. En dan denk ik zelfs nog aan de sunsets die je op de eerste rij kan aanschouwen. Damn, nu baal ik nog meer.
  2. België boven! Feit is dat de Belgen op Balaton Sound eieren voor hun geld kiezen: het eigen Tomorrowland is toch altijd binnen een minuut uitverkocht. Ook dit jaar gingen de tickets razendsnel de deur uit. Balaton Sound is goedkoper, heeft zomerse invloeden én ja hoor tot in de vroege uurtjes is het puur feest. Er is de eerste dag een Belgian boat party zodat je meteen al heel wat landgenoten kon leren kennen. Hoe jammer is het dat we daar de Belgen niet hebben zien winnen?!
  3. Voor twee euro heb je een HUGE glas Heineken. Qua cocktails heb je voor die prijs een hele emmer én kan je voor een dikke twee euro een XL stuk pizza aanschaffen. Meer moet je toch niet hebben op een festival?!
  4. Wat een knallende namen: Alesso, Big Sean, Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta én oh my The Chainsmokers. Ook in de kleine stages is er fijne live muziek en blijkbaar een massa aan sfeer. Wat een gezellige boel lijkt me!
Deze extra pluspuntjes vond ik online (en doen me nog meer balen als een stekker!)

  • Het Festival begon in 2007 als Heineken Balaton Sound
  • De Main Stage heeft een capaciteit van niet minder dan 50.000 mensen
  • In 2012 won het de Best Medium-Sized European Festival
  • Balaton Sound biedt plaats aan 140.000 bezoekers

Helemaal opgeladen en klaar om naar Belgrado te vertrekken. We reizen van daaruit verder naar Novi Sad voor EXIT festival – en dat samen met Interrail die ons naar heel wat fijne Europese bestemmingen kunnen brengen. Zo fan van hun instelling: avontuur, festivals én sfeer.

Foto’s: Rockstar Photographers