Budapest: hotspots

24 maart 2017. De dag waarop ik een kwarteeuw oud werd.

De dag waarop ik niet langer de leeftijd had die gelijk was aan mijn geluksgetal.

Het lijkt allemaal enorm dramatisch zo’n jaartje ouder worden, maar dat hoeft het heus niet te zijn. Integendeel, het beste wat je kan doen is er ten volle van genieten en deze dag volledig rond jezelf laten draaien. Een van mijn principes is dan ook dat ik mijn verjaardag telkens in het buitenland wil vieren. Vorig jaar was het nog Tenerife, dit jaar was Boedapest aan de beurt en dankzij Unitrips kon ik deze reis waarmaken.

Boeda…Pest?

De hoofdstad van Hongarije, gelegen aan de Donau en verder een pracht van een stad, dat is Budapest. Deze stad welke ontstaan is uit het samenvoegen van Boeda en Pest (samen Boedapest) is enorm aan het opkomen en terecht. Deze stad is gevuld met geschiedenis, de mensen zijn er super vriendelijk én het is er nog steeds relatief goedkoop.

Om jullie te tonen dat deze stad echt de moeite is om te bezoeken, vertel ik jullie graag hoe mijn verjaardag eruitzag aan de hand van een dagboek:

10:00 – aankomst in het Art’Otel

Na een vlotte vlucht, bus- en metro rit kwamen Jeffrey en ik aan in het centrum van Boedapest. Ons hotel, het Art’Otel bevindt zich aan de oevers van de Donau en vlakbij de bekende kettingbrug. Een toplocatie dus. Ontvangst in het hotel was hartelijk en dankzij Unitrips kregen we een kamer met zicht op de rivier en het parlement.

11:00 – Bubbels for breakfast

Aangezien we vrij vroeg vertrokken waren, hadden we nog niet ontbeten. Voor ons de perfecte gelegenheid om er iets leuks van te maken. We konden nog op het nippertje een ontbijt op bed regelen mét de nodige bubbels. Mijn verjaardag kon officieel beginnen!

13:00 Kabelbaan naar het Boeda kasteel

Een van de populairste attracties in Boedapest is toch wel de kabelbaan naar het kasteel in Boeda. Deze kabelbaan dateert al van 1870 maar werd in de Tweede Wereldoorlog vernietigd. Sinds 1986 werd deze opnieuw gebouwd en geopend voor het grote publiek. De kabelbaan is een eenvoudige manier om tot het kasteel, welke op een heuvel ligt, te geraken.

15:00 Kettingbrug over de Donau

Na ons bezoek aan het Boeda kasteel was het tijd om naar Pest af te zakken. Dit deden we uiteraard niet door een taxi te nemen, maar door een wandeling over de kettingbrug te maken. Deze brug is trouwens de oudste brug over de Donau in Boedapest.

16:00 Lunch in mooiste café ter wereld

Van al dat wandelen kregen we honger en daarom besloten we ergens te gaan lunchen en waarom niet in het mooiste café ter wereld? Het New York Café is razend populair en met reden. Dit café is magnifiek en tot in de puntjes afgewerkt. Het is er haast onmogelijk om er niet met je hoofd omhoog rond te kijken laat staan er geen foto van te nemen.

19:00 Cruisen op de Donau

Als het van Tripadvisor afhangt is een cruise op de Donau dé topattractie in Boedapest. Ook dit konden we onmogelijk aan onze neus laten voorbijgaan. Net om die reden had Jeffrey stiekem een boottocht geregeld nadat de zon was ondergegaan.

Vanuit zo’n boot kan je de stad vanuit een ander perspectief bekijken en zeker ’s avonds is het supermooi met al de lichtjes in de stad. Na een dag vol wandelen was dit trouwens een leuke afwisseling en erg welkom… ;-).
21:00 Dineren in het Art’otel

Voor het diner besloten we om in ons hotel te gaan. We hadden eerder op de dag al gezien dat de gerechten en heerlijk uitzagen en wilden geen extra tijd verliezen. Een goede keuze zo bleek aangezien de gerechten top waren. Ik zelf nam een gerecht aangepast aan mijn allergieën en Jeffrey koos de Nieuw-Zeelandse biefstuk met kroketjes, mmm!

23:00 Birthday drinks in de Buddha-bar

De laatste uren van mijn eerste dag als 25-jarige besloot ik te vieren met wat drankjes in de Boeddha-bar in Pest. De perfecte afsluiter voor een geslaagde verjaardag in deze prachtige stad.

Zo, dit was mijn verjaardag in Boedapest. Heel wat bezienswaardigheden bezocht en attracties gedaan. Maar uiteraard zijn er nog tal van andere must see’s en must do’s in deze stad. Mocht je zelf nog tips hebben voor een bezoekje aan deze stad, laat dan zeker een berichtje achter!