May the force be with you

Dit weekend was voor mij een beetje een tegenvaller. Ik keek zo uit naar dit weekend want ik mocht opnieuw naar Disneyland. Het Star Wars seizoen werd ingezet en natuurlijk was ik énorm gelukkig dit vanop de eerste rij te kunnen meemaken. Helaas was het niet zoals ik gehoopt had. Plots werd ik onwel en kreeg ik hoge koorts. De koorts bleef het hele weekend aanslepen, waardoor ik maar twee uur van het park heb kunnen genieten. We hebben alles dan meteen in speedtempo gedaan én we hebben nog een stuk van de gloednieuwe show in Movieworld kunnen bekijken.

Ik kreeg enkele weken geleden het volgende in m’n mailbox: “Maak je klaar en schiet naar a galaxy far, far away, waar adembenemende shows met speciale effecten en live Star Wars Figuren je meeslepen in de strijd tussen goed en kwaad. De Light Side of de Dark Side, kiezen je moet. Kies verstandig, want de schrikwekkende First Order toont al zijn macht en de stormtroopers zoeken naar rebellen. Dit is je kans om het intergalactische wonder van de Star Wars saga te ervaren. May the Force be with you.”

Spannend klinkt het zeker wel, maar dat is het ook in real life. Je ziet ze allemaal, zelfs Chewbacca is van de partij. Stiekem wel mijn grote held. Schattig en stoer tegelijk. De show steelt niet alleen de kids hun hartjes, ook wij waren verrast. We kregen nadien ook de avondshow te zien, die ik door het ziek zijn had gemist én ik moet toegeven: ik baalde nog meer!

Dus concreet, what’s in a name?

Het pretpark pakt uit met een groot avondspektakel, waarin gasten worden meegenomen naar het hart van de Star Wars Saga. Deze show, die speciaal voor Disneyland Paris werd gecreëerd, combineert live entertainment, spectaculaire speciale effecten en een licht- en geluidshow die geprojecteerd wordt op de gebouwen in het Studio Park naast Disneyland. Stuur me zeker jullie foto’s en filmpjes zodat ik ‘m nog eens kan herbeleven.

Overdag komen de bezoekers oog in oog te staan met de helden uit het Star Wars universum zoals een patrouille Stormtroopers, Kylo Ren, Darth Maul, Darth Vader maar uiteraard ook de sympathieke Chewbacca. Intussen zullen in het aanpalende Disneyland Park Jedi meesters neerstrijken. Jonge Padawans (7 tot 12 jaar) kunnen in de Jedi Training Academy (in Vidéopolis in Discoveryland) een opleiding volgen tot volleerd Jedi Master.

Boek je tickets én wel nu! Het was zelfs voor twee uur meer dan de moeite waard. De magie in Disneyland is fantastisch. Je vergeet je zorgen en je stress en je kan genieten. En by the way: The Big Thunder Mountain is weer open. Bigger, better én jawel faster. Mijn favoriete attractie!