Hannover: hotspots

Het was afgelopen week weer tijd voor een fijne persreis. Het leuke aan zo’n persreizen is vooral dat je de leukste plekjes weet te ontdekken, die je op een zelf georganiseerde reis niet zou vinden. Mijn tips deel ik in deze blogpost met énorm veel plezier.

 

  1. Het 300 jaar oude park is een heerlijke oase in de stad, net als de waar je goed kunt zwemmen. Het park leerde we kennen door PR Benjamin, die ons in datzelfde park naar het Belgische vuuwerkteam bracht. Het Hannover Firework festival was namelijk al enkele weken aan de gang én de avond dat wij er langs gingen, was het net de beurt aan onze landgenoten. Het vuurwerk was magisch, net als de plaats waar we vertoefden. Het vuurwerkfestival was trouwens al zo’n vier weken uitverkocht. Je kan er heel wat leuke standjes ontdekken en er is randanimatie voor klein en groot.
  2. Als je alle bezienswaardigheden van de stad wilt zien, volg je gewoon de rode lijn die 4,2 km over de stoep loopt. Die rode lijn was voor mij echt handig, want ik schrok ervan hoe groot de stad was. Je volgt de rode lijn en komt naast The Adventure Zoo heel wat andere mooie plekjes tegen. Zeker voor bloggers een aanrader, want je hebt hier heel wat leuke plekjes om te shooten – maar ja lap, daar gaat die beroepsmisvorming weer.
  3. Ik schrok ervan hoe veel leuke winkels er waren in Hannover. Je kent de bekende ketens natuurlijk wel: H&M, Zara en Foot Locker maar ook unieke winkeltjes. Later komt er nog een specifieke blogpost over shoppen in Hannover. Ik denk trouwens dat ik lang niet meer zo goed geshopt heb als in Hannover. Oorbellen, bikini’s, zonnebrillen én de mooie pyjama’s. Happy me! Mijn shoppingtrip werd trouwens afgesloten door een gin tasting bij Scotch & Soda. Ja hoor, daarna stond ik helemaal op m’n kop want Yentl en gin-tonic is géén goeie combo!
  4. We zijn alweer aan de laatste tip aangekomen. Ga op zondag naar de ‘ voor een ontbijtje en de oudste vlooienmarkt van Duitsland. Vergeet vooral niet een bezoekje te brengen aan een van de vele ‘Biergartens’ die Hannover rijk is, bijvoorbeeld of . Bier is er trouwens meer dan genoeg, net als de wijn. Heerlijke wijn gedronken trouwens én ja als je wijn drinkt, raad ik je aan om een rooftop bar te bezoeken.

Meer tips over de shopping én Hamelen komt komende maand zeker nog online! Ik raad trouwens iedereen aan een tripje naar Hannover vast te leggen in de kerstperiode. Blijkbaar is de sfeer er ongelooflijk, zeker als je anders in Londen over de koppen moet lopen. I’m in!

Surf naar de website van Hannover!