Tenerife: Abama Resort

Enkele weken geleden ging ik enkele dagen naar Tenerife. Ik mocht me 72uur wanen in een echt Hollywoodleven. Ik betrapte mezelf heel erg vaak met m’n mond zo ver open, stom verbaasd. Het Abama Resort ligt op zo’n 35 km van de Zuiderse luchthaven van Tenerife. Ik was nog nooit op Tenerife geweest, maar na een vlucht van 4,5 uur was ik er meer dan klaar voor. Landen in Tenerife was trouwens een beetje zoals Walibi door alle wind die je tijdens de landing kan ondervinden (nagelbijten voor mij dus).

Het Abama Resort ligt in Guía de Isora op Tenerife en kijkt uit over de Atlantische Oceaan en het naburige eiland Gomera. Maar goed, wat is dat Abama Resort nu eigenlijk?!

Ongelooflijk mooi en effectief een droombeeld was het daar. Wij logeerden in het Ritz Carlton Abama Hotel dat dus helemaal aan de kust ligt, midden in het resort. Dit complex bestaat uit verschillende gebouwen in Moorse stijl met hotelkamers en villa’s. De hotelkamers waren allemaal bijzonder ruim: bad, douche, XL-kleerkast, televisie met internetmogelijkheden en ook hebben alle kamers een eigen terras.

The Ritz-Carlton, Abama heeft een groot wellnesscentrum met 10 behandelkamers en een watercircuit. Ook heeft het complex een fitnessruimte en A Ritz Kids voor de jongere gasten. Dat laatste is voor het hotel bijzonder belangrijk want de kids zorgen ervoor dat de ouders mét veel genoegen elk jaar opnieuw hun verblijf boeken. Als de kids blij zijn, dan is de vakantie ook geslaagd voor de ouders volgens de hoteluitbaters. Het ontbijt was enorm… zo groot dat ik tien minuten op zoek ging naar mijn tafel want ik was compleet de weg kwijt. Oriëntatie…

Het resort zelf heeft zoveel meer te bieden dan enkel een hotel. Het resort beslaat 160 hectaren dat loopt van de voet van de Teide berg tot aan de kustlijn. Kun je je dit voorstellen? De immens grote golfbaan van Abama is ontworpen door Dave Thomas is bestaat uit 22 meren, vele bunkers en grote en snelle greens. Het laagste punt van de baan ligt 78 meter onder zeeniveau en het hoogste punt 315 meter boven zeeniveau. Je krijgt zo’n buggy waarmee ik alvast héééél graag rond racete.

Daarnaast zijn er ook nog de luxury villa’s die echt voor mij heuse droomhuizen zijn. Grupo Prisa staat in voor het ganse resort, dus ook voor de luxeuze villa’s. Je hebt hier de kans om een droomvilla naar jouw wens te bouwen, maar je kan zelf kiezen voor een afgewerkte versie. Vooral Britten en Belgen zijn fan van Tenerife en zullen sneller neigen naar zulke stekjes. Kopers hebben de keuze tussen volledig afgewerkte appartementen (The Terraces) en villa’s (Bellevue) of een ‘Custom Villa’ op maat. Van The Terraces is de eerste fase eerder dit jaar afgerond. Het zijn maar liefst 24 appartementen geworden waarbij je frontaal zeezicht hebt. Ik was dus al meteen verkocht, maar dat prijskaartje is natuurlijk eventjes slikken. Rita Roses is een fantastische interieurstyliste die ik al enkele jaren volg. Voor mij was het zo’n eer eindelijk haar werk eens in real-life te zien. Wie het graag wat groter ziet kan kiezen voor een Bellevue villa. Deze moderne en exclusieve villa’s hebben een bewoonbare oppervlakte van 260 m2 en zijn gebouwd op een perceel van 500 m2, met private tuin, privé-zwembad en parking. Hier moet je rekenen op zo’n 1 miljoen euro minimum natuurlijk. Je kan wél gebruik maken van alle faciliteiten van het ganse Abama Resort: de restaurants, de zeven zwembaden en natuurlijk het fantastische strand.

Tot slot heb je ook nog de keuze om je eigen woning te laten ontwerpen en neer te poten binnen het Abama Resort. Een team van architecten (woning-, landschaps- en interieurarchitecten) staat klaar om jouw droomwoning te realiseren.

Voor mij een héél-ver-van-mijn-bed-show, maar als vakantiebestemming is Ritz Carlton Abama een dikke vette aanrader. Zeven zwembaden, een exclusief strand waar je met een kabellift (jawel, zoals je gaat skiën) naartoe moet, een treintje door heel het resort dat je overal vervoert en 10 top restaurants. Mijn favorieten? El Mirador voor de verse vis, MB van sterrenchef Martin Berasategui, dat met twee Michelinsterren bekroond is en het Japans restaurant Kabuki dat ook één Michelinster heeft.

Meer weten? Via deze link kom je op de website van het Abama Resort.