My Sunny Car

Zoals je onlangs op mijn Instagrampagina kon zien, zaten Jeffrey en ik afgelopen maand in Italië, meer bepaald in Toscane, want we hadden iets te vieren: ons 1 jaar samen zijn. We hebben dat niet aan de grote klok gehangen, omdat we er eindelijk voor kozen ‘offline’ te gaan. Offline in de zin van: relax to the max in de zon, maar vooral ér op uit trekken. Jeffrey en ik zijn meestal degene die kiezen voor een doe-trip in plaats van een strandvakantie. Ik had er vroeger het geduld voor om lekker te zonnen, een hele dag lang. Maar goed, de wereld is zo groot en er is nog zoveel om te bezoeken. We hadden het afgelopen jaar al heel wat afgereisd en intussen al een heel groot deel van Europa samen ontdekt, maar vreemd genoeg ontbrak Italië nog aan ons lijstje. Daar brachten we verandering in door onze lovetrip.
 
 
From Bologna to Tuscany
 
We boekten een vlucht naar Bologna en reserveerden na het boeken een huurauto online. Want een tripje naar het mooie Toscane zou vanuit Bologna een tweetal uurtjes duren. Best wel spannend aangezien ik nog maar één keer een huurauto had gehuurd. Iets wat op mijn must do-lijstje stond. Die eerste keer gaf me zoveel vrijheid om dubbel te genieten van mijn bestemming, dat ik het echt nog een keertje wou proberen. Daarbij was Italië de perfecte gelegenheid. Zo kwamen we terecht op de website van Sunny Cars.
 
Say what?
 
Sunny Cars klonk meteen goed in de oren: “een unieke all-informule waarbij all-in ook echt all-in betekent: ongelimiteerde kilometers, alle benodigde verzekeringen, dekking van glas-banden-bodem- en dakschade, terugbetaling eigen risico en een aanvullende BA-verzekering van € 7,5 miljoen zijn standaard zijn inbegrepen“, aldus de website. Met een bang hartje besloten we onze auto te gaan afhalen die er na het afhalen écht perfect uitzag. Ik verkocht mijn Fiatje (alsook mijn eerste autootje ooit) een paar maanden geleden. Eindelijk mocht ik weer een Fiat besturen én dat in het mooie Italië. De vooruitzichten waren perfect. Tuscany, here we come.
 
Het afhalen verliep vlekkeloos: een vlotte service zonder al te veel administratie. Je moet natuurlijk er wél voor zorgen dat je een visakaart ter beschikking hebt, want dat is de vereiste om eender welke auto te huren in Italië. De kaart moet op naam staan van de hoofdbestuurder – wat ook best wel logisch is.
Kort maar krachtige uitleg, maar vooral een correcte afhandeling die je meteen een vertrouwd gevoel gaf.
Onze auto werd met een quasi volledige tank afgeleverd. Later zouden we gewoon met dezelfde hoeveelheid benzine ‘m weer inleveren. Je merkt dat Sunny Cars een sterke speler is op gebied van autoverhuur. Sunny Cars is de enige aanbieder waarbij er geen extra kosten aangerekend worden voor een extra bestuurder, wat maakte dat we met z’n tweetjes verzekerd waren tijdens onze zonnige Italiaanse ritten. We verbleven in Massa, wat eigenlijk vrij centraal ligt van heel wat prachtige steden als Firenze, Siena, Montepulciano en mijn ultieme favoriet: San Gimignano. De perfecte uitvalbasis om het mooie Toscane te kunnen verkennen. Een Fiat is de perfecte auto om de Toscaanse steden te bezoeken: eenvoudig te parkeren, ideaal voor de smalle wegen én vooral het op en top Italiaans gevoel in de typisch Italiaanse auto. De Italianen zijn best wel agressieve chauffeurs, maar toch liepen de ritten vlekkeloos. 
 
Wist je trouwens dat maar liefst een op de vijf Belgen weleens een auto huurt om de omgeving op hun vakantiebestemming te verkennen. Een op de vier geeft aan dat overal te durven, maar dat is niet voor iedereen het geval. Net zoals vorig jaar huren Belgen het vaakst een auto in Spanje (38%). Ook Italië (16%), Portugal (14%), Griekenland (12%) en de Verenigde Staten (12%) scoren goed als roadtripland. Turkije, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika zijn absolute no go’s voor de gemiddelde Belg. Misschien wil ik wel eens na mijn superpositieve ervaring met Sunny Cars de stap wagen, of ja, rijden. Thanks Sunny Cars om onze reis zo fantastisch te maken. Wij zijn jullie gloednieuwe fans!