Huize Briers @ Bilzen

Een weekendje erop uit in eigen land kan écht fijn zijn. Dat bewees Bilzen, want een weekendje naar Bilzen zorgde voor een relaxed feeling wanneer het weekend erop zat. Ik vertelde al mijn tips al in eerste blog, maar beloofde jullie nog de perfecte accommodatie mee te geven. Wij verbleven in Huize Briers, een familiezaak die nog niet lang kamers openden als bed and breakfast. Het concept is groter als alleen een bed and breakfast. Een totaalconcept dat volledig klopt, én dat met de meest hartelijke mensen die je je maar kan wensen.

François Briers, stichter van de zaak, werkte in het Luikse, tot hijzelf en echtgenote Philomena Colla in 1966 een zaak begonnen in Luik.  Zoon Peter trok voor zijn opleiding naar Brugge in de school ter Groene Poorte leerde hij het vak van brood banketbakker, door zich achteraf bij te scholen als kok is hij momenteel chef-kok van restaurant de Verleiding in Bilzen, eveneens in hetzelfde pand waar wij verbleven. Dat bedoelde ik dus bijvoorbeeld met het mooie totaalconcept. 
Zus Nathalie is huidig zaakvoerder en volgde haar opleiding in hotelschool Spermalie. Haar echtgenoot Carlo kwam door de liefde in het bedrijf waar hij de microbe voor het vak te pakken kreeg. Carlo staat in voor het banketgebak en specialiteiten van het huis. Die combinatie lijkt te werken want het gebak is overheerlijk, net als de verse broodjes die je gewoonweg wil blijven ruiken.

Je kan er lekker dineren, in een restaurant dat zelfs is opgenomen in de Gault Milliau gids. In 2006 ging kok Peter Briers en zijn team van start met restaurant De Verleiding in Bilzen. Het culinaire talent van Peter bezorgt De Verleiding snel een top plekje om culinair te genieten. Zijn vriend zit mee in de zaak en begeleidde ons naar de prachtige kamers in hun mooie b&b, die achter het gebouw liggen. De kamers waren voordien paardenstallen die een mooie, verfijnde en strakke opknapbeurt hebben gehad. Ze hebben maar twee kamers, maar die kamers zijn piccobello in orde aan viersterren niveau. De passie straalt eraf bij Peter en zijn vriend. Ze zijn service-minded, en willen enkel en alleen het beste voor alle klanten. Ze staan open voor feedback en vooral voor ieders wensen. Als je er gaat ontbijten, vragen ze op voorhand of je speciale wensen hebt. Net als je gaat dineren bij De Verleiding, waarbij je dus ook gebruik kunt maken van hun kennis op gebied van allergenen. Amai, ik ben fan – merk je het?

Meer info makkelijk én snel via volgende link: http://www.huizebriers.be/