MSC Cruises’ stop: Malta

Ik was al een keertje in Malta, tijdens het énige échte PokerStars tornooi. Toch heb ik deze keer Malta leuker kunnen ervaren: ontspannend met telkens zin voor meer. Aanvankelijk dacht ik tijdens de laatste stop van de MSC Cruises trip met het mooie schip, de MSC Meraviglia, aan boord te blijven. Toch overtuigden mijn collega’s me af te stappen en te genieten van al het moois dat Malta zou te bieden hebben. Ik ben enorm geschrokken want voordien had ik de minste verwachtingen van Malta. Dat keerde effectief vrij snel én dat tijdens de (maar) vijf uurtjes die ik in Malta was. Drie dingen die je zeker moet doen in Malta? Let’s take a look and meet my trip!

Game of Thrones taferelen

Mijn eerste stop was Mdina, ook wel bekend als ‘The Silent City’. Dit is een hele oude stad waar maar 200 mensen wonen. Het is alsof je even de middeleeuwen binnenstapt en het is er super rustig. Er is een pleintje waar een scène van het eerste seizoen van Game of Thrones is opgenomen. Super leuk, authentiek én toch hip. Ik voelde me hier meteen thuis. Op het plein zijn leuke restaurantjes met lekkere verse vis op het menu.

Voor de zoetekauwen

Als je even klaar bent met het struinen door de prachtige straatjes, dan kun je bij Fontanella neerstrijken voor en geweldig uitzicht over Malta én voor hele lekkere Maltese taartjes. Fontanella is een absolute hotspot, zeker voor de zoetebekken onder jullie. Het is gewoonweg leuk hoe alles elkaar mooi opvolgt. Je hebt fijne winkeltjes, zowel ketens als typische Maltese winkeltjes. Daarnaast worden de straten gevuld met leuke drink – en eetgelegenheden waar quasi overal de sfeer meteen goed zit.

Feest!

De mensen op Malta zijn ontzettend religieus; hierdoor is er regelmatig feest omdat een of andere heilige gevierd moet worden. Ieder stadje heeft zijn eigen ‘festa’, waarbij de hele stad intens kitscherig wordt versierd en iedereen blij is. Ik vind het wel leuk om op die manier de sfeer te snuiven van een land. Wanneer wij daar waren was er een klein kerkelijk feest, maar de helft van de inwoners van Malta vierde daarom feest in de meest gekke outfits. Ik denk dat Jani hier helemaal niet blij zou van worden maar hey: Malta op een andere manier bekijken én de ambiance voelen tussen de inwoners is wél voor mij de kers op de taart. Natuurlijk kan je op vijf uurtjes niet heel veel bezichtigen maar ik genoot, op en top. Hopelijk hebben jullie met mijn tips een leuke start tijdens jullie verblijf in Malta!