Hottest trends @ NYFW17

Deze week staat mijn blog helemaal in het teken van de Fashionweek in New York. Helemaal overdonderd door de show van Plein waarover ik eerder schreef, ben ik ook gelukkig met heel wat trends die ik op de catwalks zag passeren. Mijn favoriete trends, die eveneens draagbaar zijn deel ik vandaag graag in deze blog. We spelen op sterk, maar vooral op langdurig draagbaar. Geen look die na één dag al in de vergeetput kan belanden. Outfits waar je mee aan de slag, kan spelen én effectief meermaals kan combineren zodat je elke keer opnieuw een frisse, verfijnde look kan hebben.

Go sporty

Sportkleding wordt al lang niet meer alleen in de sportschool gedragen, hippe hardloopleggings zijn ook veel te zien op straat. Niet zo gek dus dat sportfashion items in collecties van diverse labels opduiken zoals bij DKNY, Lacoste en L.A.M.B. Alexander Wang gaat nog een stapje verder: hij heeft sportschoenen naar kledingstukken vertaald. De bekende Nike Flyknit hardloopschoen is bijvoorbeeld omgetoverd tot strakke jurk en ook in de bomberjacks en tops zijn de lijnen en kleuren van hippe sneakers terug te zien. So crazy, maar wél één van mijn favoriete items die ik voorbij zag komen tijdens de Fashion Week. Leuk vind ik ze, die sportieve kleedjes. Bij ons speelt Dennis Praet met zijn DYJC Code sterk in op de sportievere trend voor dames. De sportieve trend is trouwens leuk met sneakers maar eveneens mét high heels. De catwalks waren veelbelovend voor de girls die toch ietwat een sportievere tint aankunnen. I love it!

Get biggy!

De grote, ruime overjas gaat al een paar seizoenen mee, en blijft ook volgend jaar zomer een stevige trend. In 2 op de 3 collectiepresentaties komt dit stuk terug. In verschillende lengtes en kleuren, met of zonder revers, met knopen of een nonchalant geknoopte ceintuur. Nieuw is de kuitlange versie zonder mouwen, meestal gedragen met een lange broek met wijdere pijpen. Wat denk je van mijn Versace look bovenaan deze blog?

Let’s get hot

De sweater is nog zo’n trend die meerdere seizoenen overlapt en in de zomercollecties voor 2015 in verschillende versies opduikt. In ons Belgenlandje is ie trouwens altijd lekker welkom maar héél wat top designers spelen in op de trend. Mijn favoriet is ongetwijfeld ééntje van ex Spice Girl, maar vooral top ontwerpster Victoria Beckham. Gevlochten details zijn écht de max, iets waar alle designers niet vaak op inspelen. She did and she did it great! Nooit gedacht zo op te kijken naar Beckham, die voor mij zelf dit seizoen de bovenhand nam. Big up, Posh!