Malaga: must do’s

Afgelopen maand was het eindelijk zover en mocht ik Malaga bezoeken. We kozen ervoor om ons hotel te boeken via Hotels.com. Een keuze die ons een quasi perfect hotel heeft opgeleverd. Héél erg blij natuurlijk, want een hotel boeken via internet is toch altijd een beetje riskant.  

We kwamen aan in Malaga bij zonsondergang. De trip van de luchthaven naar het hotel kan makkelijk (voor nog geen 2 euro) met de trein. Je bent in het station dat vlak aan het hotel ligt op zo’n acht minuten. Handig!

Het station is gevuld met winkels… héél veel winkels. Mijn ogen begonnen al te blinken want de koopjes waren daar nog volop aan de gang. Nationale en internationale ketens én toffe restaurantjes vlak aan het hotel: je kan het erger treffen. In het station wordt aangegeven waar het hotel is. Omdat het naast het station ligt, hadden we toch eventjes bang veel last te hebben van het lawaai van de treinen. Gelukkig is het muisstil in het hotel en hoor je van het drukke openbaar vervoerleven helemaal niets.

Nog meer voordelen?

  1. Het centrum voor hedendaagse kunst van Málaga vindt je op slechts 600 meter van het hotel en het is 20 minuten lopen naar de kathedraal van Málaga en het Picasso-museum. Onze tips voor hotspots en must do’s volgt zeker nog.
  2. De kleurrijke, moderne kamers van het Barceló Málaga zijn supercool. Ze zijn voorzien van een kussenmenu, een flatscreentelevisie met satellietzenders en een stijlvolle badkamer met een hydromassagedouche. Massagegevoel all night long!
  3. Het hotel heeft een restaurant dat tot de top van Malaga hoort: El Anden. Heel rustig, maar met de nodige Spaanse specialiteiten. Je kan trouwens eveneens in de bar een hapje eten. Zowel in de bar als in het restaurant kan je de Spaanse tapas vinden.
  4. Het hotel heeft een super hip design met een glijbaan, die van de 1e verdieping naar de cocktailbar B-Lounge loopt. Handig!
  5. Het ontbijt is énorm: van de typische muffins en donuts tot een uitgebreid assortiment aan brood. Ook je omelet kan je door de aanwezige kok laten samenstellen.
  6. Work it out? Alles is mogelijk! Je kan genieten van de mooie sauna of de leuke fitnessruimte mét zicht op Malaga city.

 

Ik had nooit verwacht dat Malaga zoveel te bieden had. Maar first things first! Málaga ligt in de regio Andalusië het zuiden van Spanje. De stad heeft zo’n 568.000 inwoners en is daarmee de vijfde grootste stad van Spanje. Het leuke in de zomer in Malaga is bijvoorbeeld dat je lekker kan zonnen op het strand, maar dat je evenzeer kan verkoeld worden door de frisse lucht aan de aanliggende zee. Costa Del Sol, baby!

 

Teatro Romano vond ik de max. Héél leuk om te zien én het ligt in de omgeving waar je leuke adresjes kan vinden zoals het leuke restaurant Batik en het bekende Place de Merced (waar trouwens Cafe De Bruselas is – met een mooie knipoog naar ons land). Het Teatro Romano Málaga oftewel het Romeins theater in Málaga ligt aan de straat Calle Alcazabilla midden in het historisch centrum van Málaga. Het Romeinse amfitheater uit 200 jaar na Christus, het werd door toeval ontdekt in de tweede helft van de 19de eeuw. Dit oude Romeinse theater in Málaga is niet het grootse Romeinse theater dat man in Spanje heeft gevonden maar het is wel één van de oudste Romeinse theaters dat man gevonden heeft. Dat lokt natuurlijk wel wat toeristen, maar het is absoluut niet te druk.

Kathedraal Malaga – De kathedraal van Málaga is één van de meest in het oog springende monumenten. Vanuit vrijwel alle richtingen zie je de toren van de kathedraal boven de stad uitkomen. Je passeert er vaker, omdat het lijkt dat de kathedraal met zoveel must do’s verbonden is. Voor de kathedraal ligt het sfeervolle maar enigszins toeristische plein Plaza del Obispo. En jawel, de winkelstraat is kortbij.

Dat brengt me meteen bij de volgende must do die ik zelf enorm belangrijk vind. De belangrijkste winkelstraat van de stad is de Calle Marqués de Larios. Naast van nationale en internationale winkelketens kan je ook een grote keten vinden genaamd El Corté Ingles. Een beetje zoals Inno bij ons, maar wel leuk om te doen. Vlakbij het Barcelo hotel is het station én in dat station heb je ook énorm veel winkels. Ik begon spontaan te blinken wanneer ik arriveerde. Shoppingparadijs! En nee, dat had ik niet verwacht.

Het strand bij La Malagueta is, vanaf het centrum van Málaga gezien, het dichtstbijzijnde strand. Het stadsstrand hoort bij de gelijknamige wijk Malagueta waar je ook de stierenvechtarena van Malaga kunt vinden. Op het strand staat het bord Malagueta, waarbij wij natuurlijk ook onze foto moesten hebben. Je kan ‘m onderaan in de blogpost vinden in de fotogallerij!

Als laatste, maar voor mij effectief het leukste: De nieuwe haven van Malaga, “Muelle 1” of “Muelle Uno” is de nieuwe promenade met winkels, cafes en restaurants, recreatie voor kinderen en een prachtige tuin met palmbomen. Genieten!

Hopelijk zijn jullie tevreden over onze reistips. Jullie tips zijn altijd welkom via contact@justyentl.com.