Flevoland: must do

Flevoland: dichtbij huis én een leuke plek om helemaal tot rust te komen. Jawel, dat tot rust komen is effectief een must. Je voelt de ongedwongen sfeer én hebt de perfecte hotspots om eventjes te ontkomen aan alle stress. Doet Flevoland niet meteen een belletje rinkelen? Ik vertel je graag wat meer over Flevoland vandaag met de leukste tips.

Flevoland? Wat én waar?

Flevoland is de jongste provincie van Nederland, maar heeft in haar korte bestaan wel haar plaats weten te bemachtigen in het landschap van grootschalige festivals, evenementen, maar ook pretparken. Zoals Aviodrome, Bataviawerf en attractiepark Walibi World. Ook het jaarlijks terugkerende Lowlands festival is een grote publiekstrekker. Ik ben er trouwens al geweest. De sfeer met Nederlanders vind ik ook gewoonweg zalig. Zo opgewekt en vrolijk. Maar goed, back to Flevoland natuurlijk!

Tell me more!

Flevoland heeft met plaatsen als Almere, Dronten en Lelystad ook het nodige te bieden voor kunst- en cultuurliefhebbers. Diverse musea besteden aandacht aan de historie van de Noordoostpolder. Maar ook moderne kunst komt ruim aan bod. Yes, er is dus voor élk wat wils. Relax to the max of lekker sportief: het valt hier makkelijk te combineren. Maar ook feest én cultuur komen aan bod. ’s Avonds kun je uitgaan in een van de moderne schouwburgen of bioscopen, maar je natuurlijk ook hééééérlijk genieten van een culinaire avond in een van de leuke restaurants.

Sport? Dat kan!

Mooie wandelroutes zijn hier makkelijk te vinden. Maar door de ligging aan het IJsselmeer trekt Flevoland veel watersporters aan. Vanzelfsprekend worden er tal van activiteiten georganiseerd die met water te maken hebben én hebben ze nog wat meer met water..
Eén van de hotspots die je zeker moet doen is het Vis à Vis theater. Klinkt gek, maar ik vertel je er meer over. Vis à Vis creëert in haar eigen originele buitentheater een wereld vol buitengewone mogelijkheden, humor en verrassingen. Live muziek staat er op het menu net als een lekker diner en natuurlijk een avondje theater van hoog niveau. Ideaal met je vriendinnen én wat cocktails. Ook je vriend kan je meenemen en lekker chillen aan het kampvuur!

Doe iets geks!

Kamperen op een onbewoond eiland? Ook dat kan in Flevoland! Middenin het Veluwemeer ligt een klein eilandje:

. Ik ben niet zo’n kampeerder maar dit idee leek me gewoon écht de max. Je kan lekker kamperen en hebt uitzicht over het mooie water. Een tipi vind ik écht zalig, maar ook hangmatten zijn aanwezig. Voor de sportievelingen zijn er ook kano’s te huren.

Het kan nog gekker!

Slapen in een boomhut primitief? Zeker niet op camping Waterhout in Almere! In deze volledig uitgeruste boomhut suite aan het water, verscholen tussen de natuur en bossen, escape je even helemaal van de dagelijkse realiteit. Hoe bizar én gek tegelijk, maar uniek is het wel. Het zijn leuke suites die tot in de puntjes zijn afgewerkt.

De hotspots kunnen nog unieker!

Ben je op zoek naar een locatie tussen de bomen en duinen, waar ’s zomers fijne festivalletjes worden gehouden maar je daarnaast ook ultiem tot rust kunt komen? Dan ben je bij de relaxte vibes van Netl –de wildste tuin aan het goede adres! Je moet natuurlijk de liefde voor de natuur hoog in het vaandel dragen, maar zalig is het wel. Wakker worden in de natuur, maar dat toch wel een tikkeltje anders dan dat je ergens een tent zou zetten zoals op de festivalweides. Overnacht in de nieuwe zeecontainer, een pipowagen of in een wat luxer pioniershuis en breng de verdere dag door op het strandje bij het meer. Voor de actieve avonturiers onder ons, kun je je ook nog eens flink in het zweet werken op hun hindernisbaan!

(Thanks to OPL for the great pics!)