Corendon x Turkey

Ik was nog niet eerder in Turkije geweest, maar ben zo aangenaam verrast. Ik ging naar Lara, in het mooie Grand Park hotel van Corendon. De service was top! Zo hielden ze enorm rekening in het buffetrestaurant met m’n allergieën. Voor mij is het nooit mogelijk om van een buffet te eten, omdat mijn allergieën zo erg zijn geworden de afgelopen jaren. Jammer natuurlijk, zeker omdat je al dat lekkers ziet liggen en er niet van kan smullen.

Toch heeft de keuken me dagelijks kunnen verrassen met lekkernijen zonder enige reactie. Enorm tevreden en zeker een grote aanrader voor mensen met dieetwensen. Ze hebben daarnaast ook een vegi stand én een dieetstand, voor de mensen die ook op vakantie op hun voeding moeten letten.

We planden met Turkije ook enkele tripjes, maar hadden graag nog heel wat anders leuks in de buurt van Lara en Antalya gedaan zoals bijvoorbeeld het archeologisch museum. Het archeologisch museum van Antalya is met 13 zalen een van de grootste musea van Turkije, na dat van Istanbul en Ankara. Je vindt hier een bijzonder rijke verzameling aan natuurlijke en historische schatten. Geschiedenisliefhebbers komen er dus ruimschoots aan hun trekken.

Een bezoek aan het oude stadsgedeelte Kaleici loont altijd de moeite. In het autovrije centrum kan je heerlijk wandelen door de smalle straatjes en steegjes, en in de bazaar koop je typische souvenirs, sieraden en snuisterijen. Een must voor elke bezoeker zijn de haven en de poort van Hadrianus. Aan de pier zitten aan de haven mét mijn lief was het topmoment van onze vakantie trouwens. Mega romantisch!

Rondom de oude stad werd een modern Antalya opgetrokken. Hier vind je een bruisend uitgaansleven. Je kan er bijzonder lekker dineren, bijvoorbeeld in de oude haven met de ondergaande zon op de achtergrond. Er zijn bars en restaurants à volonté en verschillende discotheken en clubs waar je een dansje kan wagen tot in de vroege uuurtjes. De sfeer zit hier al van tijdens de vroege vooravond zeer goed!

Leuk ook vonden we de Düden waterval. Circa 10 km ten noorden van Antalya bevindt zich de Bovenste Düden waterval. De waterval is bijna 28 meter hoog en ligt in een prachtig natuurpark, waar je kan wandelen en picknicktafels uitnodigen om, omgeven door ongerepte natuur te genieten van een smakelijke lunch. Het hoogtepunt van een bezoek aan de Bovenste Düden waterval is een wandeling achter de waterval. ONVERGETELIJK!

Meer info? Corendon.nl voor de perfecte vakantie mét de juiste begeleide tripjes. FAN!