Ontmoet de Big Five in Zuid-Afrika

Een safari met als hoogtepunt de Big Five, is dat iets waar je al je hele leven van droomt? Dan staat een trip naar Zuid-Afrika wellicht al lang op je bucket list. In dit artikel lees je hoe je je optimaal voorbereidt op deze reis en wat je ter plekke absoluut moet zien.

– dit is een advertentie –

Reizen naar Zuid-Afrika

Een reis naar Zuid-Afrika is niet hetzelfde als even snel het vliegtuig nemen naar Barcelona. Sinds kort vliegt Air Belgium twee keer per week rechtstreeks tussen Zaventem en Johannesburg of Kaapstad. Handig: je parkeert je auto in een parking aan de luchthaven van Zaventem en na een vliegreis van om en bij elf uur ben je in het land van je dromen. Reis je vanuit een andere luchthaven, bekijk dan of er rechtstreekse vluchten zijn. Vanaf Schiphol Airport vlieg je rechtstreeks naar het zuidelijkste land van het Afrikaanse continent, maar zal je parkeren aan Charleroi Airport en daar het vliegtuig opstappen, dan moet je eerst een andere vlucht nemen.

Formaliteiten

Denk je er wel aan dat je voor deze reis een geldig paspoort moet hebben, ook voor de kinderen die meereizen? Controleer zeker even of het paspoort minimaal 30 dagen na vertrek uit het land geldig is. Een visum heb je als Belg niet nodig. Vaccinaties zijn niet verplicht als je naar dit land reist en er minder dan 90 dagen blijft, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Waar je je misschien wel zorgen over maakt, is de veiligheid en criminaliteit in dit land. Akkoord, in grote steden is er wel wat criminaliteit, maar verder zijn er niet echt onveilige regio’s en kan je hier prima rondreizen.

Begeleide reis 

Reis je naar Zuid-Afrika, dan doe je dat ofwel op eigen houtje ofwel kies je voor een begeleide rondreis met een gespecialiseerde reisorganisatie. Vanuit België vlieg je naar Johannesburg of naar Kaapstad. Land je in Kaapstad, dan kan je enkele dagen in deze bruisende stad vertoeven. Een bezoekje aan de Tafelberg, gekend om zijn platte bovenkant, ten oosten van Kaapstad moet ook op de planning staan. In 2,5 uur beklim je de berg en heb je een prachtig uitzicht over Kaapstad. Het Kruger National Park is the place to be om dieren in het wild te spotten. Kan jij alle dieren van de Big Five afvinken? Aan het einde van de reis kan je even tot rust kopen op de stranden in Westkaap. Met wat geluk kan je zelfs walvissen zien!