Dineren @ Monmouth Kitchen

Afgelopen weekend reisde ik samen met mijn beste vriendin naar Londen. Het was éindelijk zover: het optreden van de enige échte Spice Girls. Om de trip helemaal af te maken, besloten we er een weekendje Londen van te maken. Girlstime was deze keer écht nodig. Het zijn bijzonder rare, maar vooral drukke maanden geweest. Ik ben dolblij dat ik vriendinnen als Hélène heb, die me door die periode hebben gesleurd. Een weekendje Londen om onze vriendschap te vieren moést dan ook compleet zijn. Ik blog deze week sowieso nog over ons hotel, want dat was zeker een pareltje. Eerst wil ik ons perfecte lunch hotspot in de kijker zetten. Damn, wij hebben zo lekker gegeten. Ik had nog een paar gerechtjes meer willen proeven, maar dat liet mijn maagje helaas niet toe. 

Monmouth Kitchen is het restaurant van Radisson Blu Edwardian, midden in 7dials Londen. Met midden bedoel ik dan ook écht het midden. Het bekende pleintje aan de Mercer Street is trouwens helemaal IG-proof. Ik verbleef al enkele keren in het hotel en vond het ontbijt altijd één van de betere. Ze staan daarnaast bekend om hun high tea, iets wat in Londen natuurlijk helemaal hot is. 

Toch waren we benieuwd naar de lunchgerechtjes die Monmouth Kitchen ons kon bieden. Het zijn allemaal iets kleinere porties bij Monmouth Kitchen. Je kiest er best drie persoon uit, om voldoende te hebben. Aanvullend natuurlijk met een dessert. Ik koos voor het met look gevulde ‘flat’ bread, afgewerkt met Parmesan. Terwijl ik dit typ, krijg ik meteen weer zin in het gerechtje. Ik kies ook altijd voor de burrata, die er echt heerlijk is. Afsluiten deed ik met een verse pizza Margaritha, met verse basilicum. Die laatste was toch stiekem mijn favoriete gerechtje. 

Hélène ging dan weer voor het trio van bruscetta (met artisjok, verse tomaatjes en mozzarella), de verse tagliatelli met kreeft (die écht mega mega vers was volgens haar) en de chicken wings. Die laatste werden geserveerd met een yoghurtsausje met énorm veel pit. Als dessert kozen we voor de vanille ijs afgewerkt met compote. Sinds ik enkele weken koffie heb leren drinken, drink ik het écht te vaak. Een lekkere latte was de ideale afsluiter. 

Boek snel je eigen Londen trip via Eurostar én check zeker Monmouth Kitchen voor een heerlijke lunch, diner of afternoon tea.

Extra tip: probeer de Sauvignon Blanc van het huis!