Feesten in een fort

Finally: EXIT festival time! Jeffrey en ik gingen samen deze week met Interrail naar Servië om daar het Exit Festival te kunnen bezoeken. Ondertussen hebben we gevierd, genoten en gelachen tijdens het EXIT festival. Onze leukste momenten én vooral redenen waarom JIJ volgend jaar moet afzakken naar EXIT festival, kan je vinden in deze blog.

1- Exit Festival heeft een geniale line-up. Geniaal als in rauwig, met toch de nodige touch of herkenbaarheid. Denk maar aan: French Montana – ZHU – My Baby – Joseph Capriati – Kolsch – Dana Ruh – After Affair – Solomun – Boris Brejcha – – Migos – Disciples en oh, David Guetta staat ook op’t menu en daar heb ik wel een zwak voor. Wat ik zelf leuk vind is de Belgische Amelie Lens die zo goed blijft scoren (super proud op deze Belgische trots) én ook de Nederlandse top DJ Martin Garrix. Ik zag ‘m laatst draaien tijdens de opening van de Armani Store op de Meir en ik was helemaal verrast. Wat een show!

2 – spotgoedkoop is het festival, maar eveneens ook het eten, de biertjes (2 euro voor een halve liter bier), de supermarktkoopjes en oh ja de taxi’s kosten ook echt niets. Ook heb je een pasje dat je kunt opwaarderen. Hier betaal je alles mee, dus er is geen probleem met muntjes, en dit zorgt voor een goede doorstroom bij de kassa’s, bars en eetkraampjes. Dubbele yes!

3 – Je kan verdwalen in de donkere krochten van het 17e eeuws Petrovaradin Fort. Aan die krochten is overigens niets overdreven, een gangenstelsel van 16 kilometer strekt zicht uit onder het immense fort. Er zijn nog een stuk of 18 andere podia. Iedereen is verspreid en dat donkere, rauwige van het festival komt door de tunnels ook terug. Ik vond het wel écht spannend.

We verbleven in Hotel Novi Sad, ietsje verder op. We namen de taxi naar het festival en konden meteen genieten. Voor ons was het een beetje nieuw, een soort van avontuur. Het festival had ook een mysterieus kantje en dat lag me wel. Ik kreeg super veel reacties over het vuurwerk tijdens het festival. Het vuurwerk startte de eerste avond om de komende dagen feestelijk in te zetten. Leuk weetje: het festival begint pas laat op de avond. De eerste artiesten starten pas rond 8 – 9 uur. Het feest gaat 12h door, tot acht uur in de ochtend. Als je bijvoorbeeld fan bent van David Guetta, dan moet je volhouden tot half drie, want dan begint deze groot mijnheer aan zijn set.
Heel benieuwd of jullie al naar Exit festival zijn geweest en wat jullie ervan vonden. Alle tips zijn zeker welkom via contact@justyentl.com. We keren mét onze Interrail pasjes én een voldaan gevoel terug naar huis. Nét op tijd om de match tussen België – Engeland te zien. Lekker spannend!